Universitets-VM

06.09.2016

Gitte og Ariana  deltok i det 10’ende universitets VM i karate i Portugal, 10.-13. august. Konkurransen var kun for karateutøvere som i tillegg til å trene karate også studerer. Det var forholdsvis et rimelig høyt nivå, og blant årets deltagere var det også tidligere EM- og VM-medaljører. Til sammen var rundt 40 ulike nasjoner med, og alle kontinentene var representerte.

Med dem deltok også Christian Haagensen fra Sakura karateklubb i kata, og gjengen hadde Geir Hjerpaasen som coach. Alle tre utøvere gikk sine individuelle kamper på onsdag, og i lag var dagen etter. Christian var først ut, men tapte første runde. Det ble dessverre ingen rekval. Ariana var nestemann ut, men tapte også dessverre første runde for Emily Thouy fra Frankrike. Hun fikk senere rekval, men det ble tap for Japan. Sistemann ut var Gitte. Hun tok Tyrkia i første runde, men tapte knepent for Egypt i neste. Egypt tapte senere semifinalen mot Alizee Agier fra Frankrike, så det ble ingen rekval.

Christian, Ariana, Gitte og Geir H.

Christian, Ariana, Gitte og Geir H.

Dagen etter var det tid for lag. Med kun to deltagere på laget sto Norge foran en rimelig stor utfordring. Likevel slo jentene Costa Rica i første runde, og så ble det seier over Kroatia i andre runde. De tapte dessverre semifinalen mot Egypt, men klarte altså å kjempe seg til bronsefinalen. Den var mot Montenegro på lørdag.

Etter en spennende og avslappende fredag i Porto var laget klar for bronsefinale. Gitte gikk bra og vant første kamp. Kamp nummer to valgte laget å «står over» på grunn av at de måtte velge bort en kamp. Den siste kampen gikk Ariana uavgjort, men det holdt ikke for seier denne gang. Laget endte dermed på 5 plass.

Alt i alt hadde utøverne en spennende og utfordrende tur. Det er ikke ofte de opplever tre stevnedager i løpet av en konkurranse. Samtidig var de fornøyde med organiseringen og de fikk til og med egen guide fra universitet til å vise dem rundt. Med sesongens første stevne gjennomført er Gitte og Ariana klare til å trene videre på det som må forbedres, samt klare for nye utfordringer og stevner denne sesongen.

Deltagerne i Universitets-VM 2016

Deltagerne i Universitets-VM 2016

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.