Rekorddeltagelse på sommerleiren på Kreta

21.08.2016

Vi vil påstå at den årlige sommerleiren på Kreta er et unikt opplegg de færreste idrettslag i Norge kan vise til. I forfjor hadde hotelleieren på vårt faste anlegg, Anais, innredet et eget styrke- og kondisjonstreningsrom, slik at utøverne våre ikke skulle behøve å reise inn til helsestudio i byen. Rommet var selvfølgelig åpent for alle gjester på anlegget, og en rekke foreldre og medreisende benyttet rommet i tillegg til utøverne våre.

Kreta-dojoen vår, som ligger på en overbygd takterrasse, ble også forbedret i fjor. Sikkerhetsglass er nå plassert i perfekt høyde slik at vi er skjermet, men lav nok til at vinden fremdeles kan kjøle dojoen. En annen forbedring vi fikk til i fjor sommer var speilvegg i dojoen, som er spesielt viktig når vi trener kata og grunnteknikker. Det har dermed blitt et topp anlegg for vår klubb og vår sommerleir.

Amund-og-Jacob-trener-BJJ

Amund og Jacob trener brasiliansk jiu jitsu

Vår gruppe var denne gang på til sammen 72 personer, som er ny rekord. Det var familier med små og store familiemedlemmer. Den yngste trenende var 6 år og den eldste godt over 50 år. Gruppen bestod både av tradisjonelt trenende og elitekonkurranseutøvere, søsken og foreldre.

Tradisjonell karate med Shihan Larsson

Tradisjonell karate med Shihan Larsson

I år hadde Shihan Larsson, 7. dan, fra Sverige, treningsleir uken før oss, så svenskene hadde gjort alt klart til vi kom.

Shihan Larsson forklarer karateprinsipper

Shihan Larsson forklarer karateprinsipper

Shihan Henriksen ledet som vanlig hele sommerleiropplegget og hadde ansvaret for fullstendig planlegging og gjennomføring. Konkurranseutøverne kom ned én uke i forkant av hovedleiren og hadde trening to ganger om dagen.

Konkurranseutøvere trener

Konkurranseutøvere trener

Shihan holdt informasjonsmøte i begynnelsen av hoveduken, redegjorde for programmet og holdt en leksjon i historie rundt byen Chania og øya Kreta. Som vanlig ble alle medreisende invitert til å delta på yoga, brasiliansk jiu jitsu (BJJ) og crossfit i løpet av uken.

Yogagjengen

Yogagjengen

Brasiliansk jiu jitsu-gjengen

BJJ-gjengen

Crossfit-gjengen

Crossfit-gjengen

Restauranten på anlegget Anais, er en av de beste på øya. Den har en svært variert meny, med det meste store og små kan ønske seg. Kvaliteten på mat og drikke er super, og servicen vi opplevde kan nesten ikke bli bedre. Med tanke på at vi var en gruppe på rundt 70 personer som kom og spiste samtidig hver kveld, og hvor alle bestilte fritt a la carte, var det nesten utrolig at det gikk så glatt som det gjorde. Men det var ikke bare et glimrende restaurantopplegg restauranten kunne by på. Den forsynte oss også med en yogainstruktør, en brasiliansk jiu jitsu-instruktør og en crossfit-instruktør. Alle tre jobber som kelnere i restauranten. Disse holdt hver sin trening på forskjellig dager i løpet av klubbens hoveduke på Kreta og alle holdt topp nivå som instruktører.

Togakledde ungdommer på avslutningsmiddagen

Togakledde ungdommer på avslutningsmiddagen

Mellom alle treningsøktene var det bading ved stranden, og den klassiske Mizuchi-øvelsen barn-/ungdomskasting ble utøvet i vannet i tillegg til at ungdommene stod for nattbading.

Kaja i svevet

Kaja……….

Christian i flott svev

….og Christian i flott svev

Årets yoko tobi geri fra Carl Gustav

Årets yoko tobi geri fra Carl Gustav

...og vi takkert årets barnekastere Arne, Gustav, Kjetil og Atle!

…og vi takker årets barnekastere Arne, Gustav, Kjetil og Atle!

Søndag var det økter for både konkurranseutøvere og de tradisjonelt trenende. Mandag formiddag kjørte Shihan Larsson en økt med de tradisjonelt trenende, mens det på ettermiddagen var yogatrening for alle med Nektarios Mitritsakis. Dette var hard trening der man fikk prøve seg på uvante og ekstreme øvelser etter beste evne.

Caroline (8-år) under yogatrening

Caroline (8 år) under yogatrening

Tirsdag formiddag var det igjen karatetrening for alle. Som vanlig, én økt for tradisjonelt trenende og kata, og én økt med konkurransekumite.

Shihan instruerer Ruben og Anita

Shihan instruerer Ruben og Anita

Tirsdag kveld var det klart for fjelltur. Turen ble like fantastisk i år som i fjor og hadde nærmere 35 deltagere. Den ble ledet av vår yogainstruktør, Nektarios Mitritsakis, sammen med vår altmuligmann, «Mr. Fix it», Harald Sundby. Innleiet buss fraktet oss opp til Omalos på 1300 m.o.h., som også er starten på den 18 km lange Samariaravinen.

Solnedgang under fjellturen

Solnedgang under fjellturen

Derfra gikk vi i 2 timer opp til 1680 m.o.h. hvor fjellhytta Kallergi ligger. Her fikk vi oppleve solnedgangen og innta middag. De fleste ungdommene sov ute under den fantastiske stjernehimmelen.

Fantastisk stjernehimmel sett fra fjellhytta

Fantastisk stjernehimmel sett fra fjellhytta

Før solen stod opp onsdag var det frokost, og så bar det opp i fjellet i soloppgangen, helt opp til 2200 m.o.h., med utsikt til havet i både nord og sør.

Toril, Nektarios og Line gjøryogaøvelser 2000 moh.

Toril, Nektarios og Line gjør yogaøvelser 2000 m.o.h.

De som gikk til toppen kom tilbake til Kallergi og lunsj før turen gikk ned til Omalos, der bussen stod og ventet.

Noen av de yngste på toppen av fjellet

Noen av de yngste på toppen av fjellet…

Det må nevnes at noen av de som ikke gikk i fjellene rundt hytta, tok turen ned til Omalos og de 18 km ned Samariaravinen, til havet i sør: Tøff tur med 6 timers jevn gange.

....og noen av de som gikk Samariaravinen etter fjelltur

….og noen av de som gikk Samariaravinen etter fjelltur

Trolsk stemning i fjellet

Trolsk stemning i fjellet

Haralds spesiallykt lokaliserte denne karen i fjellet

Haralds spesiallykt lokaliserte denne karen i fjellet

På kvelden var det trening i BJJ med Christos Koutsourakis. Det var teknisk og trivelig trening av teknikker for selvforsvar på bakken.

Ingrid og Geir synes BJJ er gøy!

Ingrid og Geir synes BJJ er gøy!

Slik avslutter man BJJ- trening

Slik avslutter man BJJ-trening

Torsdag formiddag var det crossfit-trening med Christina Stavroulakis. Alle fikk kjørt seg skikkelig både fysisk og mentalt av en dyktig og inspirerende instruktør.

Crossfit med Christina

Crossfit med Christina

Torsdag kveld ble det holdt karatetrening i solnedgangen på stranden, hvor meditasjon ved havet var siste øvelse. Nok en uforglemmelig opplevelse.

Meditasjon i solnedgangen på stranden

Meditasjon i solnedgangen på stranden

Det blir litt sand her og der

Det blir litt sand her og der

I år, som i fjor, var det en vingårdstur på fredagen i hoveduken. Her fikk vi full innføring i landbrukshistorien til Kreta, og historien bak denne vinprodusenten. Vi fikk sett vinområdene, vinproduksjonen og smake på de forskjellige produktene de hadde. Det var en spennende tur for de voksne.

Vinsmaking under drueplantene

Vinsmaking under drueplantene

En del andre voksne tok samtidig med seg barn og ungdom til vannparken, og det var spennende for både store og små. Fredag kveld var satt av til shopping inne i Chania, som ligger ca. 2 km fra vårt anlegg.

Fyret i den venetianske havnen i Chania by

Fyret i den venetianske havnen i Chania by

Lørdag formiddag var det tid for de siste treningene for alle. Da hadde Shihan Henriksen en overraskelse på lager. Hans yngste datter Tine, som er 21 ganger Norgesmester i karate, har de senere årene trent kickboksing, siden hun ikke lenger har anledning til å trene i klubben. Hun holdt økter for begge grupper med kardio-kickboksing, så alle fikk kjørt seg skikkelig den siste dagen av hoveduken.

Hele kickboksegjengen

Hele kickboksegjengen

Som hver kveld hele uken, ble hoveduken avsluttet med felles middag mens solen var på vei ned over vårt anlegg, Anais. Shihan Henriksen, i samarbeid med våre utøvere, gjorde ære på hele betjeningen på Anais ved å holde tale og servere kake. Det var en liten gest fra en takknemlig karateklubb som var blitt tatt godt vare på.

Togakledde ungdommer serverer kake til "Team Anais"

Togakledde ungdommer serverer kake til “Team Anais”

Shihan holder tale for betjeningen "Team Anais"

Shihan holder tale for betjeningen “Team Anais”

Uken før og etter hoveduken var det trening for konkurranseutøvere, som står foran en spennende konkurransehøst. Noen av utøverne med familier var så lenge som 3 uker denne gangen også.

Kretaleiren er et unikt opplegg og tilbud klubben har til medlemmene våre og familiene deres. Ikke bare får man et topp faglig opplegg, men det sosiale står også til toppkarakter. Spesielt imponert er vi over hvor flott de litt mer erfarne ungdommene inkluderer de nye og yngre på en utmerket måte. Og, når barna og de unge koser seg, ja da ligger alt til rette for at også de voksne skal kose seg. Noe vi tror de virkelig gjorde i henhold til alle de positive tilbakemeldingene.

Tradisjonen tro: Trening i vannet

Tradisjonen tro: Trening i vannet

Alle deltakerne var med på å bidra til at dette ble veldig vellykket. Flere av våre svartbelter tok på seg oppgaver med å instruere de mer uerfarne under de tradisjonelle øktene.

En spesielt stor takk til Shihan Henriksen, som trakk i alle snorer og hadde full kontroll på det hele. Videre takk til Shihan Larsson, Tine F. Henriksen og «Mr. Fix it», Harald Sundby.

Også en stor takk til alle som jobber på Hotel Anais i Krissi Akti, Chania, og spesielt familien Stavroulakis, Christos Koutsourakis og Nektarios Mitritsakis. Brødrene Vasillis og Angelos Stavroulakis styrte sitt restaurantteam på en måte som stod til toppkarakter i år igjen.

Vi som var med gleder oss allerede til neste års sommerleir.

Kiai i tsuki i shiko dachi med interesserte tilskuere foran

Kiai i tsuki i shiko dachi med interesserte tilskuere foran

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.