WKF camp og cup i Kroatia

12.08.2016

Mer enn 1100 utøvere deltok i WKF Training Camp og Karate1 WKF Youth Cup i Kroatia, sommeren 2016

Tidligere denne sommeren sendte Mizuchi karateklubb to representanter; Fredrik Sundby og Ronja Ek, til WKF Youth Training Camp og Karate1 WKF Youth Cup. Dette var en treningsleir i Kroatia for konkurranseutøvere under 21 år, og treningsleiren ble avsluttet med en konkurranse.

Treningsleiren tilbød trening både for kata- og kumiteutøvere. Katatreningene ble ledet av verdensmesterne Rika Usami og Luca Valdesi. Fredrik og Ronja var med på kumitetreningene, som ble ledet av blant andre verdensmesterne Rafael Aghayev, Douglas Brose og Davide Benetello. Denne treningsleiren bød på spennende og svært lærerike treningsøkter.

Fredrik Sundby konkurrerte i klassen kumite kadett -52 kg. Denne klassen besto av i underkant 40 utøvere, som representerte om lag 20 forskjellige nasjonaliteter fra hele verden. Med andre ord, det var et tøft stevne. Fredrik gikk en strålende første kamp og vant denne. Videre tapte han dessverre andre kampen uten rekvalifisering. Ronja Ek stilte i klassen kumite junior -53 kg. Også i denne klassen var det mange utøvere med forskjellige nasjonaliteter. Ronja tapte første runde mot en av bronsevinnerne og fikk derfor ingen rekvalifisering.

Til tross for at Fredrik og Ronja ikke nådde helt til topps i Karate1 WKF Youth Cup, har de virkelig lært mye av både å trene og konkurrere med utøvere og trenere i verdenstoppen. Til slutt vil vi takke Mikael Ek, som stilte opp som coach, i tillegg til Mette Bævre som har filmet alle øktene. Denne dokumentasjonen gjør at ikke bare Fredrik og Ronja kan dra nytte av all lærdommen fra treningsleiren, men også de andre konkurranseutøverne i Mizuchi karateklubb.

I et fredelig øyeblikk: (fra v.) Tommy (Sarpsborg), Mette, Fredrik, Mikael, Harald og Ronja

I et fredelig øyeblikk: (fra v.) Ole Christian (Sarpsborg Karateklubb), Mette, Fredrik, Mikael, Harald og Ronja

Ole Christian

Dette opplegget med treningsleir og konkurranse i verdensklasse, er absolutt å anbefale for konkurranseutøvere. Turen er også å anbefale for medreisende familiemedlemmer. Harald Sundby og flere andre hadde blant annet mange fine mil på sykkelsetet på denne turen.