Flott sesongavslutning med TVN i Gøteborg

30.05.2016

Det var en del av våre yngre utøvere som reiste med Team Viking Norway (TVN) denne gangen, da det var landslagssamling i Oslo samtidig. Team Viking Norway er et samarbeide mellom karateklubbene Troll, Skedsmo, Sentrum Kampsport Sarpsborg, Tiger og Mizuchi. Vi melder på og konkurrerer under Team Viking Norway, og alt skjer felles både sosialt og konkurransemessig. Denne gangen var ikke Tiger med til Gøteborg. Vi deltok med syv unge utøvere, samt at vi reiste med foreldre og leder Shihan Henriksen.

Fredag kveld var vi ca. 30 personer som hadde felles middag. Tine Sælid, Sentrum Kampsport Sarpsborg, har god kjennskap til Gøteborg, og visste hvor hun skulle bestille for gjengen, og det var topp!

TeamViking-utøvere i Liseberg

Team Viking-utøvere i Liseberg

Lørdag startet konkurransen klokken 09.00 med kata, og både Cornelius Fykse Johnsen og Christian Thaulow Steen gikk til finalene i henholdsvis 12 år og 13 år. Det ble sølv på begge, og det er sterkt, da svenskene generelt holder høyere nivå i kata enn i Norge. I 12-årsklassen ble det også bronse på Amund Hillestad. Meget bra av gutta!

Cornelius og Amund på pallen

Cornelius og Amund på pallen

På jentesiden deltok vi med Ingrid Halvari og Thea Marie Løkken i klassen 13 år. Ingrid vant første runde, men så ble det dessverre tap i andre. Thea gikk helt til semifinale der det ble tap. I bronsefinalen ble det igjen seier, og dermed bronse til Thea i dette største stevnet i hennes første konkurransesesong. Vi gratulerer Thea med flott bronse!

Thea fikk bronse i sitt først store stevne!

Thea fikk bronse i sitt første store stevne!

I kumite lyktes hverken Christian, Amund eller Jacob Stray Pedersen i individuelt, men i lag reiste Christian og Jacob kjerringa ved å vinne sine kamper for sine lag. Amund deltok ikke i lag denne gangen.

Jacob (ti lhøyre) fikk gull i lag

Jacob (høyre) fikk gull i lag

I finalen for lag gutter 13 år, gikk Christian som nummer to på laget, og i og med at Whail Elidrissi fra Troll hadde vunnet første kampen, avgjorde Christian ved å vinne sin kamp 2 – 0, slik at Tobias Venstad fra Skedsmo ikke behøvde å gå siste kampen. For øvrig hadde Team Vikings andrelag også kjempet seg frem til finale, så det ble dobbeltseier til Team Viking her.

Christian (høyre) fikk også gull i lag

Christian (høyre, midten) fikk også gull i lag

I finalen lag gutter 12 år gikk Jacob som sistemann, og i og med at de to foran ham på laget, fra Sentrum Kampsport Sarpsborg, Mads Sælid og Aram Omar, begge hadde gått uavgjort 0–0, i tette oppgjør, hvor ingen tok de store sjansene, hvilte det hele på Jacob i siste kampen.  Spenningen var til å ta og føle på. Jacobs motstander var på samme størrelse som Jacob, og det bølget litt frem og tilbake, hvor begge forsøkte seg, men Jacob virket teknisk bedre. Så hadde Jacob en flott kontring med ura mawashi til hodet, og så en fin gyaku tsuki, og dermed vant han 4–0 og avgjorde finalen. Topp av Christian og Jacob i lagkampene!

Mariam Skogland (14) var den eneste over 13 år som deltok fra oss denne gangen, da de andre var opptatt med landslagssamling. Mariam tok seg fri fra samlingen på lørdagen, og kom ned til Gøteborg på formiddagen for å få matchet seg. Hun er nylig blitt Nordisk mester i -47 kg, men har nå valgt å matche seg i -54 kg klassen, hvor hun nok kommer til å gå i neste sesong. Litt større og tøffere jenter, men Mariam vant første kamp 5–0, andre 8–0, før hun gikk på tap i semifinalen mot Sveriges landslagsutøver i denne vektklassen. Hun merket nok etter hvert at hun hadde reist over 30 mil fra Bærum samme dag, og var ikke lenger like skarp i bronsefinalen, som i de første kampene. Det ville det seg ikke helt, slik at det ble tap. Men det ble fire kamper og verdifull erfaring foran sommertreningen og oppkjøring til neste sesong.

Totalt tok Team Viking to gull, syv sølv og 11 bronse.

Team Viking Norway stilte også med dommerne Gard Sælid, Sentrum Kampsport Sarpsborg, Frank Jensen Skedsmo karateklubb, og våre to dommere Morten Lein og Erik J. Berg. Alle representerte på en utmerket måte og gjorde en flott jobb.

Våre dommere: Erik og Morten

Våre dommere: Erik og Morten

Etter stevnet på lørdag ble det besøk i Liseberg, hvor det var full fart med alskens fartspregede aktiviteter og god mat og godt drikke.

Stjernen Amund på Liseberg. Det er viktig med oppkjøring til stevne.

Stjernen Amund på Liseberg. Det er viktig med oppkjøring til stevne.

Hele opplegget for helgen, i regi av Team Viking Norway, var sosialt og sportslig kjempeflott!

Liseberg er gøy!

Liseberg er gøy!

Vi takker Shihan Henriksen, som var vår leder i Gøteborg, samt ledere Tine Sælid, Sentrum Kampsport, Yngve Von Ahnen og Vegard Aanonsen, Troll karateklubb, og Arild Lund, Werner Danielsen og Roger Fluckt, Skedsmo karateklubb.

Styret gratulerer alle med et flott opplegg og flotte resultater!

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.