Suksess i Tsjekkia

04.05.2016

For andre gang reiste «Team Viking Norway» på stevne i Tsjekkia.

Team Viking Norway er et samarbeidsprosjekt som Nils P. Wold, Troll karateklubb og vår Shihan Henriksen har dratt i gang. Karateklubbene som er med i prosjektet er Skedsmo, Sentrum Sarpsborg kampsport, Tiger, Troll og Mizuchi. I utgangspunktet skal samlingene ivareta utøvere under 18 år, men når man reiser på stevner sammen, er alle utøverne fra de involverte klubbene en del av Team Viking Norway.

Team Viking Norway holder samlinger for de fem klubbene jevnlig og ønsker å utvide med flere klubber fra Østlandet etter hvert.

Teamet reiste som en samlet tropp, påmeldt som Team Viking Norway og var utstyrt med like jakker, med merke og logoer for Team Viking Norway. Det var utøvere fra Troll, Sentrum og Mizuchi denne gang. Totalt var troppen på 15 utøvere, fire ledere/coacher og 16 medreisende.

Fornøyd Team Viking Norway-gjeng

Fornøyd Team Viking Norway-gjeng

Vi bodde i sentrum av Praha, og deltok i Grand Prix-stevne i byen Hradec Kralove, 12 mil øst for Praha. Det var rundt 1300 påmeldinger fra 120 klubber fra 13 land. Vi deltok med Christian T. Steen, Fredrik Sundby, Tilde E. Eine, Eirill Bungum, Ronja Ek, Carl Gustav D. Myreng, Ariana Alic og Silje M. Vedvik.

Lørdag var det stevne for utøvere +14 år, og Fredrik var først ut i kadett kumite -52 kg. Fredrik gikk veldig bra, men to dommerfeil gjorde at han tapte 0-2. Stevnets overdommer så på video fra kampen og erklærte seg enig i at det var feilvurderinger, men kunne ikke gjøre annet enn å kalle sammen dommerne og be dem skjerpe seg, i og med at det ikke var begått formelle feil, men vurderingsfeil.

Tilde og Eirill var påmeldt i både sin egen kadettklasse, kadett åpen, junior vektklasse, junior åpen, samt lag kadett og lag junior. Det er sjelden man er på stevner som tillater alt dette, men det ga masse matching og erfaring for de to. Eirill var i to bronsefinaler, som dessverre ble tap, den ene i junior åpen, mot Ronja, men i kadett lag sammen med Tilde og Annika Sælid ble det gull. Flott av Tilde og Eirill. Det må nevnes at Eirill gikk flest kamper av våre, 13 kamper!

Eirill, Annika (Sentrum kampsport) og Tilde vant kadett lag

Eirill, Annika (Sentrum kampsport) og Tilde vant kadett lag

Neste var Ronja, som gikk til finalen i både sin egen junior vektklasse -53 kg og i u.21 -50 kg. Og Ronja vant begge! Topp av Ronja som ble totalt tredje beste utøver i stevnet med 1300 påmeldte!

Ronja gikk til topps!

Ronja gikk til topps

Carl Gustav deltok i både u.21 -67 kg og senior -67 kg. Vi vet at Carl Gustav har potensial, og har bare ventet på at han skal slå til. Nå slo han til for fullt. I u.21 gikk han til finale og vant etter flott fighting. Bronse i klassen gikk til Ole Kristian Hansen fra Sarpsborg k.k.  Topp av Carl Gustav! I senior -67 kg fikk Carl Gustav en smell som måtte sys, og i og med at han ikke har fått trent optimalt foran stevnet grunnet skade i leggen, var han fornøyd med gullet i u.21.

Carl Gustav tok gull!

Carl Gustav tok gull

Ariana gikk sterkt i både vektklassen og åpen klasse, begge senior. Det var nær finaleplass i begge, men gikk til bronsefinaler i begge, som hun vant.

Silje M. Vedvik deltok i vektklassen og i åpen klasse, begge senior. I åpen ble det tap for en mindre og hurtigere utøver. I vektklassen gikk det bedre, og Silje gikk til finale etter taktisk og god fighting. Her videreførte hun dette, og vant klassen. Dette er Siljes kanskje største bragd så langt i karrieren.

Silje tok gull i egen vektklasse

Silje tok gull i egen vektklasse

Søndag var det stevene for u.14 år hvor vår klubb deltok med én utøver denne gangen. Christian T. Steen deltok i kumite 12/13 år -39 kg. Han vant sin første kamp suverent 7 – 0 med blant annet to flotte spark til hodet, men tapte knepent 0 – 1 i 2. runde.

Andre som tok medaljer fra Team Viking Norway var Daniel Cho Johnsen med to gull og Annika Sælid med individuelt gull og laggull sammen med Tilde og Eirill. Junior herrelag med Daniel Cho Johnsen, Sentrum kampsport, Petter Johansen og Than Binh Ngyuen, Troll k.k., tok bronse.

Dermed ble det totalt åtte gull og fire bronse på Team Viking Norway, hvorav klubben tok fire individuelle gull, var delaktig i ett laggull og tok tre individuelle bronser. Team Viking Norway ble nr. 3 blant ca. 120 tropper.

Shihan Henriksen hadde ordnet med hele opplegget. Det var sosialt samvær og hyggelige restaurantbesøk hos Shihans kontakter i Praha. Et flott opplegg i en av verdens flotteste hovedsteder.

Styret gratulerer våre utøvere med flott innsats og glimrende resultater nok en gang!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.