Tok halvparten av Norges gull i Nordisk

11.04.2016

Nordisk mesterskap er et stevne for nasjonene Danmark, Sverige, Finland, Island, Latvia, Litauen, Estland og Norge. Denne gangen ble det avholdt i Aalborg, og arrangementet ble flott avviklet, med mulighet for å følge alt via YouTube, dersom du ikke hadde mulighet til å være tilstede.

Utøverne fikk ikke den beste mentale oppkjøringen foran dette mesterskapet fra forbundets side med beskjeden om at alle måtte betale for alt selv. Transport, hotell, Norges-overtrekksdrakt, mat, ja, til og med startkontingent. Null støtte fra forbundet. Vanligvis ville dette bli omtalt som skandale, hadde det vært et mer profilert landslag. Hvor skylden ligger ønsker vi ikke å spekulere i her. På tross av dette skandaløse opplegget fra forbundets side, stod utøverne frem som hardt arbeidende, idealistiske utøvere.

De tre klubbene som stod for seks av de syv gullmedaljene Norge tok i Nordisk mesterskap, viser at en årrekke med målbevisst, hardt arbeid i klubbene, fører frem. Både Sentrum Kampsportsenter i Sarpsborg, og Sarpsborg karateklubb har ved siden av oss jobbet hardt og målbevisst gjennom en årrekke. Nå tok de tre klubbene samtlige individuelle gull som Norge tok i Nordisk. Sentrum tok ett gull, Sarpsborg to gull, og vi tre gull. I tillegg hadde Mizuchi halve laget som tok gull i damelag senior kvinner.

Det startet med at Mariam Skogland tok gull i 14/15 år kumite, -47 kg. I finalen møtte hun sin beste motstander her hjemme, Emma A. Pedersen, Sentrum Sarpsborg, som vant NM i mars. Mariam var bestemt og smart, og det ga seier. Flott av unge Mariam, som har vist en flott stigning siste halvåret. Shihan Henriksen har advart oss om at hun er i ferd med å kunne gjøre store ting. Å bli Nordisk mester er en stor ting. Vi gratulerer!

Videre tok Fredrik Sundby en fin bronse i 14/15 år, -47 kg. Med litt marginer på sin side tror vi Fredrik kunne vært i finalen, men det ville seg ikke denne gangen.

Det spennende med livestream via YouTube denne gangen, var at kameraene var plassert slik at alt coachene sa, ble formidlet til verden. Og, etter å ha konferert med Shihan Henriksen, som fulgte alle våre via livestream hjemme i Norge, levner han ikke coachene mye ære for det som skjedde. Han nevner, som ett av de verste eksemplene, kampene til Eirill Bungum i 14/15 år, +54 kg. Hun gikk jevnt hele veien i sin kamp, men ble så bedt om å kjøre en kombinasjon vi har fjernet fra hennes repertoar for øyeblikket, da vi vet den ikke funker så bra for Eirill. Så hørte vi coachen be henne kjøre denne kombinasjonen, og dermed ble det 0 – 1. Så ba coachen henne kjøre den igjen, og dermed 0 – 2 og tap for Eirill. Eirill er en lydig ung dame, og det ble dessverre hennes bane denne gangen. Shihan er hoderystende i forhold til coachingen hele verden kunne høre eksempler på i 8 timer, og er helt klar på at dette ikke var bra av det norske coach-teamet. Han mener resultatene kom på tross av coaching, gjennom utøvernes dyktighet og av og til ulydighet. Det er små marginer som skiller av og til, og feil innspill kan være svært avgjørende.

Ronja Ek i 16/17 år, -53 kg slet teknisk, noe som gjorde at hun ikke fikk uttelling for de åpninger og muligheter hun så og forsøkte å utnytte. Hun lyktes derfor ikke denne gangen.

Ismail Bellemkhannate er fortsatt uerfaren, og mangler taktiske og konkurransetekniske prinsipper, til å kunne hevde seg i toppen i klassen senior +84 kg. Landslagsledelsen har tatt ham ut til EM neste måned, etter et godt NM i forrige måned, men Ismail har valgt å prioritere forberedelser til eksamen, og å utvikle seg mer karatemessig. Et klokt valg, i følge Shihan Henriksen.

Silje M. Vedvik i senior + 68 kg, nærmer seg, men er fremdeles for nølende og forsiktig, til å hevde seg i toppen. Den dagen hun oppdager, og tror på, hvor farlig hun kan være, ja da blir det ugreit for noen og enhver.

Ariana Alic har hatt en del motgang i det siste, men denne gangen hadde hun bestemt seg. Hun gikk flere flotte kamper, og vant finalen mot Island med gode eksempler på våre taktiske prinsipper. Vi gratulerer med seier i hennes første Nordiske mesterskap!

Alle forventer at Gitte H. Brunstad skal gjøre det godt, og vinne. Hun er jo landets beste utøver for tiden, og har vært det i en årrekke. Dette kan være tøft forventningspress å bære, men Gitte holdt hodet kaldt hele veien. I én av de tøffeste klassene, senior -68 kg, hadde hun god kontroll på alle motstanderne, og viste nok en gang at hun kan være svært vanskelig å slå. Dermed ble det seier til Gitte i nok et Nordisk mesterskap, og vi gratulerer!

Fredrik, Mariam, Gitte og Ariana -våre medaljevinnere i Nordisk mesterskap 2016

Fredrik, Mariam, Gitte og Ariana -våre medaljevinnere i Nordisk mesterskap 2016

Gitte og Ariana var sammen med Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen på damelaget som slo Finland i finalen. Finland vant Nordisk i fjor og EM året før det, så dette er et sterkt lag. Merkelig nok hadde de satt ut Emma Aronen, som senere slo Bettina Alstadsæther i finalen i -61 kg. Vi tror dette var svært viktig for Norges seier denne gangen. Uansett, gratulerer til det norske damelaget!

Dermed var våre to jenter de eneste norske som også tok to gull i dette Nordiske mesterskapet!

Vi er stolte over at våre utøvere gjør det så bra i et Nordisk mesterskap. Vi er ikke overrasket, og vet også at flere har mer inne, men det krever at de sørger for å bli mest mulig selvstendige, og skjærer igjennom når det trengs, i forhold til de som sitter på sidelinjen og ikke vet helt hvordan vi jobber.

Vi gleder oss over at vi nok en gang er den klubben som gjør det best for Norge, og ledelsen gratulerer alle med et meget flott gjennomført Nordisk mesterskap. Vi gratulerer også alle de andre norske medaljørene med flott innsats og resultater!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.