Ingen medaljer, men nyttig lærdom i Dutch Open

21.03.2016

Dutch Open gikk av stabelen i Rotterdam, Nederland, 19.–20. mars. Femtini nasjoner deltok i dette tradisjonsrike stevnet, som er en del av Premier League, karates verdenscup.

Vi deltok med Silje M. Vedvik, Ariana Alic og Gitte H. Brunstad. Andre utøvere fra Norge var Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen fra Stavanger karateklubb.

Fordi landslaget mest sannsynlig skal jobbe med Ariana og Gitte i EM i begynnelsen av mai, ble landslagstrenerne og Shihan Henriksen enige om at Wayne Otto skulle coache Ariana og Gitte.

Lørdag gikk Ariana. Hun hadde walk-over i første runde og møtte Slovakia i andre. Ariana ledet 2–1 inntil det var 15 sekunder igjen, men så ble det utligning, og kampen endte uavgjort 2–2. Dommeravgjørelsen gikk i favør Slovakia, som senere tapte, og dermed ingen rekval for Ariana.

Bettina Alstadsæther tapte for Hviterussland og fikk ikke rekval.

Søndag var Lotte Andersen først ut, og også hun røk ut i første runde uten å få rekval.

Silje møtte hjemmefavoritten Nortan, som har vunnet Dutch Open før. Silje kjørte ikke slik vi vet hun kan, og tapte 0–2. Fordi motstanderen gikk til finalen, ble det rekval for Silje mot Danmark. Igjen bandt Silje seg opp, og gikk ikke slik vi vet hun kan, og det ble tap 0–1. For øvrig vant Siljes første motstander klassen.

Så var det Gittes tur. Hun hadde trukket Sverige i første kamp og vant denne 4 – 1.    Deretter var det Taipei, som hun også slo 5–0. Så var det Tyskland, som hun slo 4–3. I kvartfinalen møtte Gitte den greske utøveren hun tapte finalen mot for 3 år siden, og Gitte måtte se seg slått. Den greske utøveren, som gikk for en fransk klubb, gikk til finalen, og dermed fikk Gitte kamp om å komme til bronsefinalen. Her møtte hun Østerrike, som har vunnet alle verdenscupstevnene rundt i Europa, og Gitte tapte. Dermed ble hun nummer syv i klassen, som hadde 46 utøvere. Den greske utøveren vant klassen, og Østerrike tok bronse. En tøff klasse, hvor regjerende verdensmester ble nummer fem.

Vi fikk en god pekepinn på hva vi må jobbe med fremover, så selv om det ikke ble medaljer, var det en svært nyttig helg.