Fantastisk seminar med Nakayama og Usami

21.03.2016

Som tredje stoppested i Skandinavia, gjestet noen av historiens beste og mest kjente katautøvere Mizuchi karateklubb onsdag og torsdag. Dette var første gang noen av dem underviste i Norge, og slikt sett var det et historisk besøk.

En rekke utøvere fra mange klubber i Oslo-området, Drammen, samt fra Sentrum Sarpsborg, kjente sin besøkelsestid da våre to verdensmestere var på besøk denne uken. Det var utøvere fra en rekke stilarter sammen med våre egne. Mie Nakayama Sensei er en levende legende, tre ganger verdensmester, og den katautøveren Japan sendte rundt i verden på åttitallet for å vise verden hvordan kata skulle utføres, uansett stilart.

Alle fikk hjelp på forskjellig vis. Mie Nakayama hos Mizuchi.

Alle fikk hjelp på forskjellig vis. Mie Nakayama Sensei hos Mizuchi.

Rika Usami, verdensmester 2012, er den utøveren i nyere tid som kanskje har imponert verden mest med sin hurtighet, eleganse og presisjon. I tillegg var Naomi Okamura, konen til Soke Inoues assistent og mor til den nye Soke, Masahiro Okamura, med på reisen.

Rika Usami på ski.

Rika Usami på ski

Vår avdøde Soke sa en gang at rekkefølger på kata kan man lære seg via nettet i dag, men teknikk og forståelse for dette, kan man kun lære gjennom å trene med de som kan det. Vi bestemte oss for at vi denne gangen skulle be om så mye tekniske detaljer som mulig rundt grunnteknikker, forflyttinger og vendinger.

Og det fikk vi i stort monn. Det ble trent tekniske finesser i masser, med utøvere delt i to grupper, gult til blått tidlig på kvelden, og brunt/svart senere. Den avslappede tonen og smilet som vi var vant med på Soke Inoues seminarer ble vel ivaretatt av hans disipler fra Japan. Torsdagen hadde vi også med tolk på brun/svart beltetreningen, vår egen sortbelte, Naomi Ichihara Røkkum, som hjalp til der engelsken til våre gjester ikke var helt fyllestgjørende.

Nakayama Sensei graderte også to av våre instruktører til 5. dan. Armend Kelmendi og Varshasb Farpajoh er klubbens to første 5. dan bak Shihan Henriksen. Styret gratulerer!

Varsh og Armend ble gradert til 5. dan

Senseier Varsh Farpajoh og Armend Kelmendi ble gradert til 5. dan

 

Graderingmiddag for Varsh og Armend. Fra v.: Varsh, Rika, Mie, Lennart Larsson (Sverige), Geir, Naomi og Armend

Graderingmiddag for Varsh og Armend. Fra v.: Varsh, Rika, Naomi O., Mie, Lennart Larsson (Sverige), Geir, Naomi I.R. og Armend

På dagtid sørget Shihan Henriksen for at våre celebre gjester også fikk med seg det som seg hør og bør av Oslo-området.

Besøk til Vikingskipmuseet

Besøk til Vikingskipmuseet

 

På skimuseet i Holmenkollen

På skimuseet i Holmenkollen

 

På toppen av Holmenkollbakken

På toppen av Holmenkollbakken

 

Nakayama Sensei ved roret også på Fram

Nakayama Sensei ved roret – også på Fram

Vi takker spesielt Shihan Henriksen, som styrte hele opplegget i Norge, Shihan Olsson fra Sverige, som dro Skandinavia-besøket i gang, og Shihan Larsson som fulgte dem fra Sverige til oss. Vi takker også Naomi for at hun tok seg tid til å være tolk.

Vi takker alle som tok deltok på seminaret. Samtidig føler vi med de som ikke fikk, eller tok, anledningen til å være med på denne fantastiske karateopplevelsen.

Fornøyde seminardeltagere (beltegrader brunt-sort)

Fornøyde seminardeltagere (beltegrader brunt-sort)

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.