Reisebrev fra Thailand

20.03.2016

Så har jeg vært i Thailand igjen. Denne gangen besøkte jeg steder for thaiboksing jeg ikke har vært på før, og knyttet nye kontakter.

Jeg dro syd i Thailand, ca. 60 mil syd for Bangkok, til Krabi-området. Her ligger den største og beste muay thai-arenaen syd i Thailand. En arena som er betydelig bedre, og større, enn den jeg har vært på en rekke ganger i Hua Hin.

Rett til Muay Thai-stadium i Krabi, Aonang

Rett til Muay Thai-stadium i Krabi, Aonang

 

Her på siden av stadion foregikk treningen i Aonang

Her på siden av stadion foregikk treningen i Aonang

Treningen var mer eller mindre den samme som jeg har erfart tidligere, bortsett fra at de la mer vekt på bruk av mine favoritteknikker, albuer. Spennende å erfare hvordan de trente bruk av albuer fra forskjellige situasjoner. Nivået var ganske høyt på utøverne, og det var en rekke utøvere fra resten av verden som både trente og gikk kamper på deres kampkvelder.

Muay Thai

Muay Thai

Muay Thai fra ringside

Muay Thai fra ringside

Området er ikke så folkerikt som Bangkok, og jeg traff en tuk tuk-sjåfør som hadde 50 kamper bak seg, hvor han hadde vunnet 48, gått en uavgjort, og tapt én. Han ga seg etter tapet, som ga ham tøffe skader. Hans sønn var nå en lovende fighter, som tjente gode penger.

Tuk tuk-sjåfør med 50 kamper i ungdommen

Tuk tuk-sjåfør med 50 kamper i ungdommen

Min kontaktperson tok meg som sedvanlig med for å oppleve de flotteste lokale templene, samt at jeg også fikk se områder som ble hardt rammet av tsunamien for over 11 år siden.

Bamboo Island: rester etter tsunamien

Bamboo Island: rester etter tsunamien

Thaiene er stolte av muay thai, og av landet sitt, og jeg ble behørig vist vakre øyer og strender, samt lokale flotte severdigheter. En episode vi opplevde må jeg fortelle om. Vi hadde gått opp en fjellside med 1237 trappetrinn for å komme opp til et tempel med en gedigen Buddha-figur. Fordi vi brukte litt lang tid, hadde bussen måtte kjøre videre til neste stopp på sightseeingen. Dette lå en drøy time unna å kjøre, men en politimann ga oss ekstra service, og kjørte oss i sin privatbil til neste stopp, slik at vi fikk være med på resten av turen. Et godt eksempel på at det er godt å ha lokale forbindelser, samt hva slags service man kan oppleve.

I syd er ikke buddhistene så overveldende i antall, da det er betydelig flere muslimske thaier her. Dette gjorde derfor opplevelsen noe annerledes enn jeg har erfart tidligere. Kulturmangfoldet ble større og opplevelsene annerledes enn tidligere i Thailand.

Shihan Henriksen foran et tempel med fire stk Mizuchi som voktet inngangen

Shihan Henriksen foran et tempel med fire stk Mizuchi som voktet inngangen

Etter mye opplevelser og trening, var det tid for å forlate varme Thailand og dra tilbake til snø og is.

Av Geir V. Henriksen

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.