Ronja tok 9. plass i Jr. EM

10.02.2016

Det ble en kjempefin 9. plass til Ronja Ek i juniorklassen under EM i karate på Kypros 6.-8. februar 2016.

 

Ronja fra Mizuchi var uttatt sammen med 10 andre ungdommer for å representere Norge i klassene kadett, junior og U – 21 under EM på Kypros. Ronjas forberedelser var ikke helt optimale denne gangen. Tidlig i desember fikk hun et armbrudd under en treningsleir i Tyrkia. Kort tid etter at klarsignal var gitt for at optimal trening kunne starte igjen, kom influensaen med høy feber. På ny måtte kroppen hvile.

 

På plass i Limassol på Kypros kom et nytt stressmoment; Ronja hadde gått ned i vekt og lå i faresonen for å nektes å starte i – 53 kg. Etter ekstra inntak av mat og vann landet vekta på 48,5 kg, altså 500 gram over, og innveiingen ble godkjent.

 

I Ronjas klasse var det representanter fra 30 land. I første omgang møtte Ronja en jente fra Ungarn. Ronja tok fort ledelsen og vant klart 2-0. I neste match var det betraktelig mer jevnt. Jenta fra Russland slo Ronja til slutt med 1-0. Matchen kunne gått i Ronjas favør. Det visste seg etter hvert at ingen kunne slå jenta fra Russland. Hun ble til slutt Europamester. I første rekvalifisering møtte Ronja en engelsk jente. Ronja ledet 3-1 til det gjenstod noen sekunder. Den engelske jenta fikk inn en trepoenger og dermed vant hun 4-3 over Ronja.

 

Ronja og resten av EM-laget på Kypros

Ronja og resten av EM-laget på Kypros

 

Det er små marginer som gjelder i denne idretten. Ronja ble beste norske utøver denne gangen. Det må sies at årets prestasjoner samlet var bedre sammenlignet med i fjor. Under fjorårets EM gikk Ronja og de tre andre norske utøverne ut i første omgang uten å ha skåret ett poeng. I år skåret flere av de norske utøverne poeng og fire av dem gikk videre etter den første kampen.

 

Nytt i år var at to katautøvere også representerte Norge. Det var mye nerver underveis for alle sammen. Dette mesterskapet har tilført alle de 11 norske utøverne god erfaring å ta med seg videre til kommende store mesterskap. Elleve utøvere, tre coacher og en liten supportergjeng med foreldre og søsken hadde en fin EM-tur med mange gode opplevelser.

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.