Karateåret 2015

31.12.2015

Tradisjonen tro har vi bedt shihan Henriksen, 7. dan, om å oppsummere karateåret for klubben. Her er hans versjon:

«Det har vært nok et flott år for klubben. Som vanlig har det vært masse å glede seg over, samt noe sorg.

Soke Inoue gikk bort. Hva nå?

Sorgen dette året var Soke Yoshimi Inoues bortgang 1. mai. Vår stilartsleder og mentor gikk dessverre bort så altfor tidlig, og verden har mistet en av sine fremste instruktører.

Det var derfor med spesiell spenning vi deltok på verdensleiren for vår stilart i Østerrike i juli. Spenningen var knyttet til hva som skjer fremover med vår stilartsorganisasjon. Undertegnede representerte Norge på møtene, som brakte avklaring og ro i rekkene. Organisasjonen går videre, med ny Soke i Okamura, og ledende tekniske instruktører i Sensei Mie Nakayama, Sensei Rika Usami og Sensei Antonio Diaz. Alle er de verdensmestere én eller flere ganger i kata.

Konklusjonen er at vi fortsetter i Soke Inoues ånd og med hans ledetråder.

Antonio Diaz, shihan-Henriksen, Mie Nakayama og Rika Usami

Antonio Diaz, shihan Henriksen, Mie Nakayama og Rika Usami

 

Innledning

Etter at vi er vel etablerte i kanskje de flotteste lokalene noen karateklubb har, har vi fått alle organisatoriske og faglige endringer godt på plass. Dette har ført til en del endrede rutiner, som er blitt godt innarbeidet.

Det er jo kun 10 – 15 % av våre medlemmer som trener konkurransetrening. De aller fleste trener tradisjonelt. Av disse er veldig mange barn og ungdom, men vi har også nærmere 70 medlemmer over 35 år.

Vår eldste er faktisk 70 år. Så Mizuchi karateklubb er mye mer enn bare toppidrett, og det gode miljøet går igjen i klubben i alle aldere. Enten det er i dojoen, på styrketreningsrommet, klubbrommet, garderobene eller i badstuene. De flotte lokalene våre er med på å gjøre at miljøet er så godt som det er.

Sommeravslutning med nydelig mat

Sommeravslutning

 

NM individuelt og -lag

Vi deltok i NM individuelt i Trondheim og i lag-NM i Bergen i løpet av året. Dette er de to høyest rangerte nasjonale stevnene.

I Trondheim stilte vi i Shobu Ippon-klasser for å vise at det ikke er noe problem for oss å konkurrere under disse reglene. Det vil jo også si at JKA utøvere (shotokanutøvere), som er de som konkurrerer mest under disse reglene, uten problemer kunne stille i WKF-konkurranser, hvor alle stilarter deltar. Likevel er det de færreste av dem som gjør dette, dessverre. Kort fortalt vant vi flere klasser og tok medaljer i alle klasser vi deltok i.

Det som er mest interessant er jo WKF (World Karate Federation)-klassene, som er den store, offisielle konkurranseformen vi og karatedelen av Norges Kampsportforbund har fokus på.

Dessverre kolliderte NM med Verdenscupstevnet Dutch Open i Nederland, og Norges tre beste damer fikk ikke deltatt i NM. To av disse er fra vår klubb, og dette reduserte vår gullsanking noe, men det ble likevel syv gull i WKF-klassene, og vi ble beste klubb.

I lag-NM i slutten av november tok vi gull i tre av de fem klassene vi deltok i, og vi ble dermed beste klubb også i lag-NM.

Sum gull for årets to NM ble da 10 gull.

Det vil si at vi ble suverent beste klubb, foran Sarpsborg k.k. med syv gull til sammen.

Gull til Eirill (v.), Tilde og Ronja i klassen kumite ungdom/kadett/junior.

Gull til Eirill (v.), Tilde og Ronja i klassen kumite ungdom/kadett/junior.

 

Vårt anlegg på Kreta

Vi har som vanlig vært Norges mest aktive karateklubb, og hatt utøvere med på både seminarer og konkurranser i og utenfor Norge.

Vi har også investert ytterligere i vårt eget treningsanlegg på Kreta, hvor vi i juli/august hadde treningsleir gjennom tre uker. Et unikt tilbud klubben og stilartsforbundet Inoue Ha Norway legger opp til videre i årene fremover. Åpent for alle medlemmer uansett belte, med familie og venner. Her kan man trene tradisjonell karate, konkurranse, yoga, cross fit, brasiliansk jiu jitsu, og feriere. Det er også et treningsstudio i kjelleren på hotellet.

Yogalærer Nektarios Mitritsakis

Yogalærer Nektarios Mitritsakis

Ny sommerleir blir avholdt i juli/august 2016. Se artikkel fra årets leir her: http://www.mizuchi.no/2015/08/16/sommerleir-pa-kreta-2/

Det hele er etablert av styrene i klubben og stilartsforbundet på en rimelig måte, gjennom våre internasjonale forbindelser. Leiren er nok et banebrytende opplegg skapt av klubbens kreative ledere.

Meditasjon i vannkanten

Meditasjon i vannkanten

Våre svenske kollegaer har også investert i opplegget vårt på Kreta, og vil holde leir der for sine medlemmer før oss, kommende sommer.

Nattbading og-kasting

Nattbading og-kasting

 

Nye høye grader i år

Tradisjonelt er det blitt ny 3. dan til Maria B. Roll, 3 ny 2. dan og 10 nye svartbelter 1. dan i løpet av årets to graderinger her hjemme.

Klubben hadde i 2015:

7. dan – 1 medlem

4. dan – 5 medlemmer

3. dan – 6 medlemmer

2. dan – 18 medlemmer

1. dan – 57 medlemmer

Even Smedshaug, 1. dan, Carl Gustav D. Myreng 2. dan, shihan Henriksen, Trond Stenumgaard 2. dan og Ailin Vedvik Moen Maria Bruzell Roll, 3. dan mellom sensei Ek og shihan Henriksen

Nye svartbelter sammen med noen av instruktørene

Sportslig

Alle toppklubber innen konkurranseidrett opplever generasjonsskifter og svingninger i resultatene. Det vil nok vi også gjøre. Men vi har hatt en utrolig stabilitet i toppen i over 20 år, og det kommer stadig nye utøvere opp og frem, selv om det er naturlig avgang også.

Alle våre instruktører jobber svært godt i henhold til våre systemer. Graderingssystemet vårt er blitt forbedret i samarbeid med Soke Inoue, og konkurransesystemet vårt evalueres og følges opp av våre instruktører på en utmerket måte.

Vi har et klart mål om å være i toppen i Norge, og hevde oss sterkt internasjonalt i konkurranser. Dette krever at vi må være i stadig utvikling og søke nye impulser hele tiden.

Staute karer: karateinstruktørene sensei Hansen, shihan Henriksen og sensei-Ek

Karateinstruktørene sensei Hansen, shihan Henriksen og sensei Ek

 

Konkurranseåret – flott både hjemme og ute

Våre konkurranseutøvere har som tidligere nevnt i år igjen vært svært aktive. Klubben har et styre som jobber for at både det tradisjonelle og konkurranse skal ivaretas best mulig. Det gir et godt utgangspunkt for suksess på begge områder.

Vi har deltatt på stevner her hjemme ved åtte anledninger, og i utlandet ved 17 anledninger, til sammen på 25 stevner. Det meste er behørig omtalt på disse sider.

Det er et svært hyggelig konkurranseår å gå gjennom, så her kommer noen av prestasjonene i korte trekk.

 • I februar gjorde vi det godt i Ishøj Cup i København og ble beste norske klubb med gull til Ariana og Gitte.
 • I NM individuelt i Trondheim i februar, tok vi som tidligere nevnt syv gull.

Årets individuelle norgesmestere WKF er:

Fredrik Sundby – kumite 14/15 år – 52 kg

Ronja Ek – kumite junior – 47 kg og åpen klasse

Camilla T. Skaanes – kumite jr. – 59 kg

Ariana Alic – kumite senior åpen klasse

Jørn O. Hansen – kumite senior – 84 kg

Arik Amroun – kumite senior åpen klasse

Utøverne som deltok i RM, Oslo 19.09. Kirill (skadet) og Silje var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Utøverne som deltok i RM, Oslo 19.09. Kirill (skadet) og Silje var ikke tilstede da bildet ble tatt.

 • I april tok vi gull i Nordisk mesterskap ved Gitte H. Brunstad i – 68 kg.
 • Senere i april vant Fredrik Sundby, Maria B. Roll og Gitte sine individuelle klasser i Grand Prix-stevnet i Tsjekkia. Gode resultater i tøft stevne.
 • I mai ble Ronja og Fredrik svenske riksmestere i shito ryu kumite.
 • I slutten av mai sendte vi utøvere til Swedish Open i Göteborg, og her ble det gull til Fredrik Sundby, Ariana Alic og Gitte H. Brunstad.
 • I september tok vi ett gull i Banzai Cup i Berlin, ved Gitte H. Brunstad på det norske damelaget.
 • I oktober deltok vi som vanlig i Heian Cup i Karlstad, Sverige.
Christian, Eirill, Fredrik, Mariam, CarlGustav, Ronja og stolt coach Mikael

Christian, Eirill, Fredrik, Mariam, Carl Gustav, Ronja og stolt coach Mikael

De vi hadde med til Sverige gjorde en flott innsats, og det ble seks gull ved Amund Hillestad i kata 12 år, Christian T. Steen, gull i kata 13 år, Fredrik Sundby i kumite 14/15 år, Ariana Alic i kumite u. 21. Christian var med og tok gull på gutter kumite lag 13 år og Fredrik på gutter lag kumite 14/15 år.

 • I verdenscup-stevnet i Salzburg i oktober ble det bronse på Gitte, som er Norges eneste medalje i verdenscupen 2015. Hun var også i bronsefinale i German Open i september, men måtte nøye seg med 5. plass der.
 • I november tok Ronja Ek et flott gull i vårt første Belgium Open.

 

NM for lag

Siste stevnehelg dette året var med NM for lag, hvor vi vant tre gull og var beste klubb.

Vi vant følgende lagklasser i NM:

Lag kumite jenter u.18 år – Tilde Eine, Ronja Ek, Eirill Bungum.

Lag kumite damer senior – Ariana Alic, Maria B. Roll, Gitte H. Brunstad.

Lag kumite herrer senior – Jørn O. Hansen, Carl Gustav D. Myreng, Mikael Amroun,

 

Jeg vil takke utøvere, alle trenere, og coach Mikael Ek, våre dommere Anthony K. Bratli, Morten Lein, Erik J. Berg, Malene J. D. Myreng, og alle foreldre og ledere som har stilt opp og gjort en fantastisk jobb med konkurransegruppa.

 

Gitte H. Brunstad

Gitte må omtales spesielt i år igjen. Hun leverer resultater gang på gang, og er den norske som hevder seg best i verdenstoppen i 2015. Hennes resultater gjør at World Karate Federation rangerer henne som nummer firei verden i kumite senior – 68 kg. Dette er formidabelt, og jeg er svært stolt av Gitte. Ikke bare er hun i verdensklasse i karate, men hun holder på med master på Universitetet i Oslo, i tillegg til at hun er en usedvanlig sympatisk person, som aldri har hatt primadonnanykker, eller som ikke går av veien for å komme med tips og oppmuntring til yngre utøvere. Et forbilde for alle som kommer etter, og en flott ambassadør for våre konkurranseutøvere.

Gitte kom til semifinale i German Open

Gitte

 

Årets rangering av landets beste konkurranseklubber

Som vanlig vil jeg rangere de beste norske konkurranseklubbene i henhold til resultater i NM individuelt og lag, medaljer/plasseringer ved oppsatte stevner av landslagsledelsen og “tunge” stevner ute i verden.

 1. Mizuchi k. k.
 1. Sarpsborg k. k.
 1. Sentrum k. s. Sarpsborg

Gull også til Mikael (v.), Carl Gustav og Jørn-Ove i kumite senior herre

 

Det er hyggelig å se at de to klubbene fra Sarpsborg fortsetter å høste av sin seriøse satsing på barn og unge.  De er også etter min mening, og objektive resultater, de to beste konkurranseklubbene i landet, bak oss. All ære til Juan Lopez og hans team i Sarpsborg k. k., og ekteparet Sælid og deres team i Sentrum KS.

 

Vi kjører på med trening for våre konkurranseutøvere gjennom julen. Vi er midt i sesongen, og klubben har store internasjonale stevner foran seg i januar og utover vinteren/våren.

 

Jeg ønsker alle en fortsatt trivelig jul og de beste ønsker for det nye (karate) året som kommer!

 

Geir V. Henriksen»

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.