Én ny 2. dan og åtte nye 1. dan

10.12.2015

Lørdag var det fullt fokus på graderingsleiren, arrangert av klubben på vegne av stilartsorganisasjonen Inoue Ha Norway, som er avdøde Soke Inoues organisasjon i Norge.

Mange utøvere satte det hele på en skikkelig prøve organisatorisk og plassmessig. Det ble kjørt treninger fra kl. 10.00 om formiddagen til 18.00 på kvelden, lørdag og søndag.

 

Ungdom og voksne hvitt til blått

Ungdom og voksne hvitt til blått

 

Hele åtte instruktører fra klubben deltok for at kvaliteten skulle bli så høy som mulig. Instruktører var shihan Henriksen, 7. dan, sensei Armend Kelmendi 4. dan, sensei Mikael Ek 4. dan, sensei Morten Lein 3. dan, sensei Jørn O. Hansen 2. dan, sensei Geir Lundahl 2. dan, sensei Henrik K. Engelschiøn 2. dan og sensei Christian Sander 1. dan.

 

Barn gul stripe til brun stripe

Barn gul stripe til brun stripe

 

Utøverne ble delt inn i grupper i henhold til alder og belter, og alle fikk i forkant et nøyaktig tidsskjema, som ble overholdt gjennom helgen. Leirdeltagerne fikk skikkelig spissing av graderingspensumet sitt i løpet av helgen.

Vi tror mange kanskje fikk det nødvendige siste løftet, som gjorde at graderingen ble bestått, eller at de fikk en høyere klasse en de ville fått dersom de ikke hadde vært med på leiren.

Det ble denne gangen brukt mye tid på fordypelse i kata og bunkai på lørdagen. Vi mener å se en klar forbedring på dette området. Videre begynner det innførte graderingssystemet fra 2010 å gi resultater i form av bedre tradisjonell karate, spesielt på de høyere beltene.

 

Brunbelter i seiza

Brunbelter i seiza

 

Lørdag kveld ble det avholdt julebord på den italienske restauranten Santinos, på Skøyen. 60 påmeldte koste seg med de lekreste retter og godt drikke.

 

Karatefolk i finstas på julebord

Karatefolk i finstas på julebord

 

Søndag var det mer trening, og gradering. Gradering til svart belte er den graderingen som vanligvis tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Det er liksom noe eget med det å skulle bestå en gradering til svart belte, og kunne ikle seg den fargen på beltet du skal ha resten av ditt karateliv.

Denne gangen var det Cornelius F. Johnsen, Jacob S. Pedersen, Ingrid Halvari, Helen og Hanne Mustafai, Knut Gundersen, Jacob Gimle og Edvard Blix som besto gradering til 1. dan. Videre ble Erik Johan Berg gradert til 2. dan.

 

Nye svartbelter sammen med noen av instruktørene

Nye svartbelter
sammen med noen av instruktørene

 

Mandag var det tid for siste trening for vårt første knøtteparti, som er for barn 4 og 5 år. De fikk sitt første belte med farge, gul stripe rundt hver ende av beltet. Sensei Silje M. Vedvik loset dem trygt gjennom høsten.

 

Knøttepartiet med sensei Silje Vedvik

Knøttepartiet med sensei Silje Vedvik

 

Ledelsen gratulerer alle, og spesielt våre dan-graderte med vel gjennomført gradering. De som ikke bestod denne gangen må bare krumme nakken og gå på mer bevisst, og hardere.

Vi vil også rette en takk til alle instruktører som hjalp til med å få hele leiren til å flyte flott. Arrangementet bestod med glans, og ble et flott punktum for høsten 2015.

Ledelsen benytter sjansen til å ønske alle en god jul!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.