Tre gull og to sølv i NM for lag

30.11.2015

NM for lag gikk i helgen i Os idrettshall utenfor Bergen. Vi deltok med fem lag:  Ett jentelag i kata og tre jente- og ett herrelag i kumite.

Hvert lag besto av tre utøvere og var delt inn etter alder, i tillegg til åpen klasse i kata damer.

I åpen dameklasse kata stilte vi med et blandet lag bestående av Ingrid Halvari (ungdom 12/13 år), Mariam Skogland (kadett 14/15 år) og Ronja Ek (junior 16/17 år). I finalen ble de litt for små og lette og måtte se seg slått av Tiger k.k., Oslo.

Sølv til Ronja (v.), Ingrid og Mariam i klassen kata damer åpen

Sølv til Ronja (v.), Ingrid og Mariam i klassen kata damer åpen.

I kumite hadde vi først kadettlaget (14/15 år) for jenter med Mariam Skogland, Tilde E. Eine og Eirill Bungum. I finalen mot Sentrum Sarpsborg ble det tap etter at jentene ikke hadde gått opp mot sitt beste.

Tilde og Eirill gikk også på lag for kadett/jr., sammen med Ronja Ek, og her reiste de to førstnevnte kjerringa i finalen ved å vinne hver sine kamper. Dermed ble det gull til våre jenter uten at Ronja fikk gått, da finalen allerede var avgjort til vår fordel av Tilde og Eirill.

Gull til Eirill (v.), Tilde og Ronja i klassen kumite ungdom/kadett/junior.

Gull til Eirill (v.), Tilde og Ronja i klassen kumite ungdom/kadett/junior.

De to mest prestisjefylte klassene er nok kumite senior dame og herre lag. I senior damer har vi et sterkt lag, og Maria B. Roll, Gitte H. Brunstad og Ariana Alic levnet ikke sine motstandere mange sjanser og vant klassen. Maria og Gitte vant sine kamper i finalen og avgjorde før Ariana fikk gått. Veldig bra av jentene, da Maria bor og studerer i Gøteborg for tiden, mens Gitte nå har prioritert studier i november, så begge hadde litt dårligere treningsgrunnlag enn normalt.

Gull til Gitte (v.), Ariana og Maria i kumite senior dame

Gull til Gitte (v.), Ariana og Maria i kumite senior dame

På herresiden debuterte unge Carl Gustav D. Myreng (18) på laget sammen med Mikael Amroun (24) og superveteranen Jørn O. Hansen (44). Carl Gustav kom inn på laget da sterke Arik Amroun ikke fikk forberedt seg grunnet masterstudiene sine. Carl Gustav grep muligheten og gjorde en flott innsats for laget. De slo ut Vågsbygd k.k. i kvartfinalen 2 – 0 ved seier til Carl Gustav og Mikael, og så gjentok det samme seg mot Os k.k. 2 i semifinalen. Jørn Ove hadde da ikke gått ennå, men i finalen mot Tiger ble det han som avgjorde til slutt. Det skjedde etter at Carl Gustav tapte 0 – 3 for Halvor Grønvold, mens Mikael Amroun var smart og god og slo Steffen Larsen 3 – 1. I siste kampen møtte Jørn Ove Tigers Erol Abdisevic, som er en stor og «skremmende» utøver på 195 cm. Jørn Ove var svært redusert etter å ha bakset med feber og influensa frem til dagen før, men han kalles ikke for «Panser Hansen» for ingenting. Jørn Ove måtte vinne kampen, da vi lå under med ett poeng etter de første to kampene. Med et nydelig 3-poengs spark til hodet og flere scoringer med armteknikker til både hodet og kroppen, ble seieren til slutt på 7 – 1, og dermed seier 2 – 1 i kamper i finalen. Topp av herrelaget!

Gull også til Mikael (v.), Carl Gustav og Jørn-Ove i kumite senior herre

Gull også til Mikael (v.), Carl Gustav og Jørn-Ove i kumite senior herre

Det skulle også avvikles et såkalt Norges Cup stevne, men forbundet greide ikke å arrangere dette i henhold til den tidsplanen vi fikk i oktober, slik at vi ikke rakk å delta på dette før vi måtte fly hjem. Norges Cup stevnet ble derfor svært amputert, da en rekke andre klubber led samme skjebne.

Men, det viktigste denne helgen var NM for lag, og her ble vi beste klubb i år igjen.  Styret gratulerer med topp innsats og resultater!

NM lag 2015 – de fem beste klubbene som tok gull:

Gull Sølv Bronse
1 Mizuchi k.k. 3 2
2 Tiger k.k. 2 2 1
3 Sarpsborg k.k. 2
4 Asker k.k. 1 1
5 Sentrum k.k. 1

 

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.