Sølv til Gitte

21.10.2015

Igjen har Gitte gjort det stort i utlandet. Denne gangen var det i Premier League-stevnet i Salzburg, Østerrike.

Gitte konkurrerte i – 68 kg klassen, som var den største kumiteklassen for kvinner med 55 utøvere.

Det er små marginer som skiller på dette nivået, men denne gangen hadde Gitte dem på sin side helt frem til finale.

I første kamp møtte hun finske Abat, som hun har slitt med å slå før, men alltid klart det. Slik også denne gangen, med resultatet 1 – 0. I neste runde møtte hun en serbisk utøver, og her ble det igjen 1 – 0. I tredje runde var det Italia, som ble slått 3 – 0. Dermed ble det kvartfinale mot en fransk utøver, hvor Gitte igjen vant 3 – 0. Semifinalen mot en ny serbisk utøver ble skikkelig spennende, hvor den serbiske jenta tok ledelse både 1 – 0, 2 – 1 og 3 – 2, før Gitte rykket fra og vant 5 – 3. Dermed var Gitte klar for finale mot regjerende verdensmester Agier fra Frankrike, som er den utøveren Gitte tapte VM-finalen for i november i fjor. Det ble et tett oppgjør, hvor det stod uavgjort frem til de siste 10 sekundene. Gitte følte seg usikker på om hun kom til å vinne på dommeravgjørelse, og dermed ønsket hun å prøve og avgjøre. Begge kom inn med teknikker, men den franske jenta fikk godkjent sin scoring som først, og dermed seier til den franske verdensmesteren.

Likevel var dette sterkt av Gitte, som nå ha vært i finalen i fire av de tunge verdenscup-stevnene i løpet av de siste to årene. Ingen andre norske utøvere har vært i finaler i verdenscup.

Vår andre utøver, Ariana Alic, gikk veldig bra mot regjerende verdensmester i – 55 kg, Sara Cardin, Italia. Ariana ledet 2 – 1 til det var sekunder igjen, men ble da disket for passivitet. Etter manges mening urettferdig, og selvfølgelig synd for Ariana. Men, hun viste at hun kan gå jevnt med de beste i verden.

Ingen andre av de norske klarte å hevde seg denne gangen.

Styret gratulerer med flott innsats og fantastisk sølv til Gitte!