Seks gull, fire sølv og to bronse i Heian cup

05.10.2015

Mens mange var på høstferie, trente våre konkurranseutøvere to ganger om dagen for å forberede seg til Heian Cup i Sverige, i slutten av høstferien.

Lørdag gikk Heian Cup i karate for u. 21 år for 15. året på rad, hvor det i år deltok 47 klubber fra Sverige og Norge. Vi hadde med ni utøvere, én dommer, to coacher og flere ledere. Totalt var det 22 personer tilknyttet klubben, som var på tur. Det sosiale er viktig, og det ble godt ivaretatt med sammenkomst både fredag og lørdag kveld.

Denne gangen reiste vi som en del av en tropp som heter Team Viking Norway. Dette er et samarbeid mellom klubbene Troll, Tiger, Skedsmo karateklubb, Sentrum Kampsport Sarpsborg, Stange karateklubb og oss. Det blir avholdt treningsleirer og vi reiser til utvalgte stevner som en felles tropp. Initiativtaker er Nils Petter Wold, trener i Troll karateklubb.

Heian Cup lørdag og matcheleiren søndag ble flott avviklet av de dyktige arrangørene i Karlstad karateforening. Leder Lennart Larsson har en solid stab av dyktige medarbeidere, som gjennomførte arrangementet prikkfritt på åtte matteområder før lunsj og på fem områder etter lunsj lørdag. Søndag var Larssons stab verter for treningssamling for Sveriges ungdom- og juniorlandslag, hvor også våre 12 år + deltok.

Trening med ungdoms-og juniorlandslaget dagen etter stevnet

Det var mye å glede seg over under Heian Cup, og vi hevdet oss sterkt i både kata (mønster) og kumite (kamp) denne gangen. Det ble scoret med nesten alle mulige teknikker fra Mizuchis utøvere. Avanserte kombinasjoner selv våre beste seniorer sliter med å få inn.

Det startet med at Christian T. Steen vant klassen kata gutter 13 år etter å ha utført Seienchin flott i flere runder.

Christian tok gull i kata 14 år

Christian tok gull i kata 13 år

Amund tok gull i kata 12 år

Videre vant Amund Hillestad klassen kata gutter 12 år, og var nok én av hallens mest fornøyde personer. Han gikk Bassai dai flott i flere runder og vant klassen.

Artur Saidov lyktes bra i kumite gutter 12 år denne gangen, og tok bronse i klassen.

Artur med bronse i kumite

Fredrik Sundby har akkurat fylt 14 år, og dermed er det vektklasser. Laveste internasjonale vektklasse er -52 kg, mens Fredrik kun veier 43 kg. Likevel var han suveren i sin klasse.

Fredrik med gullpokalen (kumite)

I 14/15 års-klassen kumite jenter ble det bronse til Eirill Bungum.

Ronja Ek måtte gå åpen klasse jenter 16/17 år, men gjorde sine saker bra og tok sølv.

Sølv til Ronja i kumite

Carl Gustav D. Myreng (18) måtte gå opp til -78 kg i 18-21 år, som er drøyt når man vet at han veier 63 kg, men han gikk bedre enn på lenge, og det ble sølv.

..og sølv til Carl Gustav i kumite

I u. 21 år gikk Ariana Alic (20) i -60 kg-klassen, da det ikke ble avviklet -55 kg, men dette hindret ikke Ariana, som vant.

Gull til Ariana i kumite

Vi deltok i lag kumite gutter 12 år, og her ble det sølv på laget med våre gutter: Artur Saidov, Amund Hillestad og Jacob S. Pedersen.

Sølv til Artur, Amund og Jacob i lagkumite

I lag kumite gutter 13 år hadde vi med Christian T. Steen, og laget tok gull.

I jenter 14/15 år hadde vi med Eirill Bungum, som vant sine lagkamper, mens laget dessverre tapte finalen i siste sekund. Dermed sølv.

Vår Eirill sammen med Marie Johnsen og Marie Dahl tok sølv i lagkumite

I lag gutter 14/15 år hadde vi med Fredrik Sundby, som vant sine lagkamper og avgjorde finalen med sin seier i siste kamp. Dette på tross av at motstanderne var betydelig større og tyngre enn ham.

....og vår Fredrik vant lagkumite sammen med Amir Azba og Petter Johansen

….og vår Fredrik vant lagkumite sammen med Amir Azba og Petter Johansen

Fredrik scoret 27 poeng, og slapp inn null i løpet av stevnet. Formidabelt i sitt første stevne i utlandet i klassen -52 kg og lag. Vi nevner at det i lag ikke er vektklasser, og Fredrik møtte derfor betydelig større gutter.

Honnør også til Mizuchis dommer, Morten Lein, som satte av lørdagen til å dømme. Han fikk mye skryt av mattesjefene, og gjorde en flott jobb.

Etter stevnet var det bankettmiddag og sosialt samvær på hotellet. Alle koste seg på banketten og det sosiale stod også til topp karakter ut i de små timer.