Sommerleir på Kreta

16.08.2015

Vi har skrevet det før, men vi vil likevel gjenta at sommerleiren er et unikt opplegg de færreste idrettslag i Norge kan vise til.

 

Treningsfasilitetene

I fjor hadde hotelleieren på vårt faste anlegg, Anais, innredet et eget styrke- og kondisjonstreningsrom i løpet av vinteren, slik at utøverne våre ikke skulle behøve å reise inn til helsestudio i byen. Rommet var selvfølgelig åpent for alle gjester på anlegget, og en rekke foreldre og medreisende benyttet rommet i tillegg til utøverne våre. I år var treningsrommet forbedret med aircondition.

 

Dojoen på den overbygde takterrassen var også blitt forbedret i fjor, med sikkerhetsglass i perfekt høyde, slik at vinden fremdeles kunne kjøle av det vi kaller «vår dojo på Kreta». Neste forbedring vi fikk til denne sommeren var en speilvegg, som er spesielt viktig når vi trener kata og grunnteknikker. Disse forbedringene som eierne av anlegget har gjort, har bidratt til å gjøre treningsfasilitetene til et topp anlegg for vår klubb.

Dojoen sett fra leilighetene

Dojoen sett fra leilighetene

 

Leirdeltagere og organisering

Vår gruppe var denne gang på til sammen rundt 70 personer, som er ny rekord. Familier bestod av små og store medlemmer, hvorav den yngste trenende var 6 år og den eldste godt over 50 år. I gruppen var det både tradisjonelt trenende og elite-konkurranseutøvere.

Gjengen som trente tradisjonell karate

Gjengen som trente tradisjonell karate

 

Uken før og etter hoveduken var det trening for konkurranseutøvere, som står foran en spennende konkurransehøst. Noen av utøverne med familier var så lenge som 3 uker denne gangen også.

Konkurransegjengen

Konkurransegjengen

«Mr. Fix-it», Harald Sundby, hadde organisert matteutlegging og forberedt alt utstyr til treningene, i samarbeid med betjeningen på Anais og våre medlemmer som ankom tidlig.

Shihan Henriksen ledet som vanlig hele sommerleiropplegget. Konkurranseutøvere kom ned en uke i forkant av hovedleiren, og da det var trening 2 – 3 ganger om dagen.

Tilde og sensei Jørn Ove Hansen

Tilde og sensei Jørn Ove Hansen

Shihan holdt informasjonsmøte i begynnelsen av hoveduken og hadde ansvaret for fullstendig planlegging og gjennomføring i samarbeid med sine hjelpeinstruktører. I år hadde han med sensei Jørn Ove Hansen og sensei Mikael Ek.

Staute karer: karateinstruktørene sensei Hansen, shihan Henriksen og sensei-Ek

Staute karer: karateinstruktørene sensei Hansen, shihan Henriksen og sensei Ek

Treningstilbudet

Mandag formiddag var det karatetrening for alle, mens det på ettermiddagen var yogatrening med Nektarios Mitritsakis. Dette var hard trening hvor man fikk prøve seg på uvante og ekstreme øvelser, etter beste evne.

 

Yogagruppen

Yogagruppen

Pusteteknikk er viktig i yoga

Pusteteknikk er viktig i yoga

Yogalærer Nektarios Mitritsakis

Yogalærer Nektarios Mitritsakis

Tirsdag formiddag var det igjen karatetrening for alle. Som vanlig en kataøkt for tradisjonelt trenende og en økt med konkurransekumite.

 

Onsdag kveld var det trening i Brasiliansk jiu jitsu med Christos Koutsourakis. Teknisk og trivelig trening av teknikker for selvforsvar på bakken.

Brasiliansk jiu-jutsu-gruppa

Brasiliansk jiu-jitsu-gruppa

BJJ-trening
                     BJJ-trening

 

Torsdag formiddag var det cross fit trening med Christina Stavroulakis.

Her fikk alle kjørt seg skikkelig både fysisk og mentalt, av en dyktig og inspirerende instruktør.

Cross-fitgruppen

Cross-fitgruppen

Torsdag kveld ble det holdt karatetrening i solnedgangen på stranden, hvor meditasjon ved havet var siste øvelse. Nok en uforglemmelig opplevelse.

Meditasjon i vannkanten

Meditasjon i vannkanten….

...og i solnedgangen

…og i solnedgangen

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag formiddag var det tid for de siste karatetreningene for alle.

 

Utflukter og annen moro

Mellom alle treningsøktene var det bading ved stranden og den klassiske Mizuchi-øvelsen barn/ungdomskasting ble utøvet i vannet, både dag og natt…..

 

Nattbading og-kasting

Nattbading og-kasting

Cornelius til værs

Cornelius til værs

 

Tirsdag kveld var det klart for fjellturen. Den var i år, som i fjor, fantastisk. Denne gang var det 30 deltagere som ble ledet av vår yogainstruktør, Nektarios Mitritsakis, sammen med vår altmuligmann, Harald Sundby. Innleiet buss fraktet oss opp til Omalos på 1300 m, som også er starten på den 18 km lange Samariaravinen. Derfra gikk vi 2 timer opp til 1680 m hvor fjellhytta Kallergi ligger. Her ble solnedgangen overvært og middag inntatt. De fleste sov ute under den fantastiske stjernehimmelen. Før solen stod opp onsdag var det frokost, før det bar opp i fjellet i soloppgangen: opp til 2200 m, med utsikt til havet i både nord og sør.

Morgenstemning i fjellet

Morgenstemning i fjellet

En del av gjengen som overnattet ute i fjellet

En del av gjengen som overnattet ute i fjellet

Fjellgjengen 2015

Fjellgjengen 2015

De som nådde aller høyest

De som nådde aller høyest

 

 

 

 

 

 

..og aller, aller høyest

..og aller, aller høyest

Deretter bar det tilbake til Kallergi og lunsj, før turen ned til Omalos, hvor buss stod og ventet. Det var et flott opplegg og en fantastisk opplevelse. Nevnes må at noen av de som ikke gikk i fjellene rundt hytta, tok turen ned til Omalos og de 18 km ned Samariaravinen, til havet i sør.

..og aller lavest. Harald hadde med spesiallykt for å finne skorpioner i fjellet

..og aller lavest. Harald hadde med spesiallykt for å finne skorpioner i fjellet

 

Nytt av fjoråret var en vingårdstur på fredagen i hoveduken. Dette gjentok vi i år. Her fikk vi full innføring i landbrukshistorien til Kreta, og historien bak denne vinprodusenten. Vi fikk sett vinområdene, vinproduksjonen og smake på de forskjellige produktene de hadde, i forbindelse med innlagt lunsj. En spennende tur for de voksne. En del andre voksne tok samtidig med seg barn og ungdom til vannparken. Det var også spennende for både store og små.

Vinsmaking og lunsj

Vinsmaking og lunsj

Vingårdsgjengen 2015

Vingårdsgjengen 2015

Produksjonshallen

Produksjonshallen

Fredag kveld var satt av til shopping inne i Chania, som ligger ca. 3 km fra vårt anlegg.

Da alle var tilbake fra Chania fredag kveld, gjorde klubben ære på hele betjeningen på Anais, ved tale av Shihan og servering av kake til betjeningen fra klubben. En liten gest fra en takknemlig karateklubb som var blitt tatt godt vare på.

En del av Stavroulakis-familiens restaurantteam

En del av Stavroulakis-familiens restaurantteam

 

Hotellrestauranten og betjeningen

Restauranten på anlegget Anais er en av de beste på øya. Den har en svært variert meny, med det meste store og små kan ønske seg. Kvaliteten på mat og drikke er super, og servicen vi opplevde kan nesten ikke bli bedre. Med tanke på at vi var en gruppe på rundt 70 personer som kom og spiste samtidig hver kveld, og hvor alle bestilte fritt à la carte, var det nesten utrolig at det gikk så glatt som det gjorde. Men restauranten kunne ikke bare by på glimrende restaurantopplegg. De forsynte oss også med en yogainstruktør, brasiliansk jiu jitsu instruktør og cross fit instruktør. Alle jobber som kelnere i restauranten. Disse holdt hver sin trening på forskjellig dager i løpet av klubbens hoveduke og alle holdt topp nivå som instruktører.

Tonia Stavroulakis og Angie, sistnevnte ekspert på sjømat

Tonia Stavroulakis og Angie, sistnevnte ekspert på sjømat

 

Hver kveld hele uken ble avsluttet med felles middag da solen var på vei ned over vårt anlegg Anais.

Togaparty

Togaparty

 

Takk

Leiren på Kreta er et unikt opplegg og tilbud klubben har til våre medlemmer og deres familier. Ikke bare får man et topp faglig opplegg, men det sosiale står også til toppkarakter. Spesielt imponert er vi over hvor flott de litt mer erfarne ungdommene inkluderer de nye og yngre, på en utmerket måte. Og, når barna og de unge koser seg, ja da ligger alt til rette for at også de voksne skal kose seg. Noe vi tror de virkelig gjorde i henhold til alle de positive tilbakemeldingene.

Alle deltakerne var med på å bidra til at dette ble veldig vellykket. Flere av våre svartbelter tok på seg oppgaver med å instruere de mer uerfarne under de tradisjonelle øktene.

En spesielt stor takk til shihan Henriksen, samt takk til senseiene Ek og Hansen og «Mr. Fix-it», Harald Sundby.

Gjenskaping av bildet med Kong Harald 14 år senere (merk originalbildet i bakgrunnen på bardisken).

Gjenskaping av bildet med Kong Harald 14 år senere (merk originalbildet i bakgrunnen på bardisken).

 

Videre en stor takk til alle som jobber på Hotel Anais i Krissi Akti, Chania.

Hotellinnehaveren Gina

Hotellinnehaveren Gina

Katerina i resepsjonen ordnet all hjelp fra hotellet

Katerina i resepsjonen ordnet all hjelp fra hotellet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi som var med gleder oss allerede til neste års sommerleir.

(Ledelsen)

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.