Leir i verdensklasse i Østerrike

04.08.2015

Med seks VM-titler i kata fordelt på de tre instruktørene ved årets verdensleir for stilartsorganisasjonen Inoue-Ha Shito-Ryu Keishin-Kai, var det ingen bombe at det ble en topp kataleir i Østerrike.

Klubben, som er den eneste klubben i Norge tilsluttet denne organisasjonen, var representert med utøverne Ronja Ek og Mariam Skogland, samt instruktørene Mikael Ek og undertegnede. Undertegnede deltok også på de internasjonale møtene, som samlet sendte den nye Soke, Okamura, en del forslag. Soke Okamura meldte tilbake sin tilslutning til flere av disse forslagene.

F.v. shihan Henriksen, fru Okamura, Rika Usami, Mie Nakayama, Mariam, Antonio-Diaz, Mikael og Ronja

F.v. shihan Henriksen, fru Okamura, Rika Usami, Mie Nakayama, Mariam, Antonio Diaz, Mikael og Ronja

Det er Soke Okamura som overtar etter Soke Inoue som leder av organisasjonen. Han aksepterte søknadene som møtene i Østerrike anbefalte om medlemskap fra fire nye land.

Nye medlemsland: Slovenia, Sveits (i "sivil"), Hviterussland og Ukraina

Nye medlemsland: Slovenia, Sveits (i “sivil”), Hviterussland og Ukraina

 

Det er ikke gitt at selv om man er verdensmester, så er man en god instruktør. Men Mie Nakayama, verdensmester tre ganger på 80-tallet, hadde selvfølgelig masse rutine, og viste at hun er en verdensklasse-instruktør også.

Flott var det å oppleve at både verdensmestrene Antonio Diaz og Rika Usami hadde gjort store fremskritt som instruktører og virkelig øste av sine kunnskaper om alle detaljene som har gjort dem til verdensmestere i 2010 (Antonio Diaz) og 2012 (begge). Etter selv å ha vært instruktør i nærmere 40 år, var det en fornøyelse å oppleve disse instruktørene. Det ble kjørt mye på prinsipper for balanse og hurtighet, og alle hadde sitt å tilføre her.

Antonio Diaz, shihan-Henriksen, Mie Nakayama og Rika Usami

Antonio Diaz, shihan Henriksen, Mie Nakayama og Rika Usami

Leiren ble organisert og ledet av Marco Kassmannhuber fra Østerrike, og organisator/tolk John Ratigan var med og ledet og oversatte på vegne av Hombu dojo i Tootori, Japan.

Marco og John var organisatorer for leiren

Marco og John var organisatorer for leiren

Det hele forgikk på et anlegg for idrett, likt Norges idrettshøgskole, og var godt organisert på alle mulige måter. Det sosiale stod til toppkarakter, og foregikk i form av en velkomstmiddag på et slott i nærheten og sene kvelder på en restaurant ved en innsjø i nærheten.

Deltagerne på kataleiren i Østerrike

Deltagerne på kataleiren i Østerrike

Neste verdensleir går i Slovakia i 2017, og vi gleder oss allerede.

Geir V. Henriksen

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.