Flott graderingsleir igjen – sommer 2015

16.06.2015

De avsluttende graderingene ga klubben fem nye dan-graderte:  én  3. dan, to 2. dan og to 1. dan. Alle de andre som gikk opp til gradering, besto også kravene på sitt nivå.

Even Smedshaug, 1. dan, Carl Gustav D. Myreng 2. dan, shihan Henriksen,  Trond Stenumgaard 2. dan og Ailin Vedvik Moen

Even Smedshaug 1. dan, Carl Gustav D. Myreng 2. dan, shihan Henriksen, Trond Stenumgaard 2. dan og Ailin Vedvik Moen 1. dan

Helgen startet med sommerfest for de voksne på fredag kveld, i hagen til Toril og John Philip, i år som i fjor. I flotte omgivelser med praktfull utsikt utover Sandviksbukta og fjorden, hadde vertskapet rigget til med partytelt og langbord og åpnet sitt hjem for klubbens instruktører og andre aktive i klubben.

Toril og John Philip - vårt gjestfrie vertskap

Toril og John Philip – vårt gjestfrie vertskap

Jon Tøien stod for matlaging i samarbeid med flere deltagere og serverte nydelige viner og topp mat. Jon er i overkant opptatt av god vin, og delte gladelig med gjestene. Ledelsen takker vertskapet og alle som bidro med mat og drikke, og spesielt Jon som chef.

Sommeravslutning med nydelig mat

Sommeravslutning med nydelig mat

Lørdag var det fullt fokus på graderingsleiren, arrangert av klubben på vegne av stilartsorganisasjonen Inoue Ha Norway, som er avdøde Soke Inoues organisasjon i Norge. Det store antall utøvere satte leiren på en skikkelig prøve organisatorisk og plassmessig. Det ble kjørt treninger fra kl. 10.00 om formiddagen til 18.00 på kvelden, lørdag og søndag. Hele ni instruktører fra klubben deltok for at kvaliteten skulle bli så høy som mulig.

Instruktører var shihan Henriksen, 7. dan, sensei Armend Kelmendi 4. dan, sensei Varshasb Farpajouh 4.dan, sensei Mikael Ek 4. dan, sensei Morten Lein 3. dan, sensei Jørn O. Hansen 2. dan, sensei Geir Lundahl 2. dan, sensei Frode Grjotheim 2. dan og sensei Henrik K. Engelschiøn 2. dan.

Utøverne ble delt inn i grupper i henhold til alder og belter, og alle fikk et nøyaktig tidsskjema i forkant, som ble overholdt gjennom helgen. Leirdeltagerne fikk skikkelig spissing av graderingspensumet sitt i løpet av helgen. Vi tror mange kanskje fikk det nødvendige siste løftet, som gjorde at graderingen ble bestått, eller at de fikk en høyere klasse en de ville fått dersom de ikke hadde vært med på leiren.

Det ble denne gangen brukt mye tid på fordypelse i kataer og bunkai på lørdagen. Vi mener å se en klar forbedring på dette området. Videre begynner det innførte graderingssystemet fra 2010 å gi resultater i form av bedre tradisjonell karate, spesielt på de høyere beltene.

Full dojo på graderingsleiren, her fra barnepartiet

Full dojo på graderingsleiren, her fra barnepartiet

Søndag var det mer trening før gradering. Gradering til svart belte er den som vanligvis tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Det er liksom noe eget med det å skulle bestå en gradering til svart belte, og kunne ikle seg den fargen på beltet du skal ha resten av ditt karateliv. Denne gangen var det Even Smedshaug og Ailin Vedvik Moen som bestod gradering til 1. dan. Videre ble Carl Gustav D. Myreng og Trond Stenumgaard gradert til 2. dan og vår landslagsutøver, Maria B. Roll, gradert til 3. dan (se også bilde øverst).

Maria Bruzell Roll, 3. dan mellom sensei Ek og shihan Henriksen

Maria Bruzell Roll, 3. dan mellom sensei Ek og shihan Henriksen

Ledelsen gratulerer alle, og spesielt våre dan-graderte, med vel gjennomført gradering.

Vi vil også rette en takk til alle instruktører som hjalp til med å få hele leiren til å flyte flott. Arrangementet bestod med glans og ble et flott punktum for våren 2015.

Ledelsen benytter sjansen til å ønske alle en god sommer!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.