Suksess for “Team Viking” i Tsjekkia

29.04.2015

Team Viking Norway er et samarbeidsprosjekt som Nils P. Wold, Troll k.k. og vår Shihan Henriksen har dratt i gang. De har fått med seg karateklubbene Asker, Skedsmo, Stange, Tiger, Troll og Mizuchi i tillegg til Sentrum kampsportsenter (Sarpsborg). I utgangspunktet skal samlingene ivareta utøvere under 18 år, men når man reiser på stevner sammen, er alle utøverne fra de involverte klubbene en del av Team Viking Norway. Team Viking Norway holder samlinger for de syv klubbene jevnlig og ønsker å utvide med flere klubber fra Østlandet etter hvert.

Team Viking-utøverne venter på at leiebilene skal bli klare

Team Viking-utøverne venter på at leiebilene skal bli klare

For første gang dro teamet som en samlet tropp på stevne, hvor alle var påmeldt som Team Viking Norway. Alle var utstyrt med like jakker med merke og logoer for Team Viking Norway. Det var utøvere med fra Troll, Tiger, Skedsmo, Sentrum og Mizuchi denne gang. Totalt var troppen på 16 utøvere, fire ledere/coacher og 11 medreisende. Reisen gikk til Tsjekkia, hvor vi bodde i sentrum av Praha og deltok i Grand Prix-stevnet i byen Hradec Kralove, 12 mil øst for Praha. Det var rundt 1300 påmeldinger fra 120 klubber fra 13 land.

Vi deltok med Christian T. Steen, Fredrik Sundby, Tilde E. Eine, Eirill Bungum, Ronja Ek, Carl Gustav D. Myreng, Ariana Alic, Maria B. Roll, Silje M. Vedvik og Gitte H. Brunstad.

Lørdag var det konkurranse for utøvere 14 år +, og Ronja deltok i kata og kumite kadett -47 kg. Det er høyt nivå i dette stevnet, og Ronja tapte i første runde i kata for en utøver som senere tapte semifinalen, og dermed ble det ingen rekval for Ronja. I kumite gikk det til gjengjeld bedre, og Ronja gikk helt til finale, hvor det ble knepent tap. Flott av Ronja!

Sølv til Ronja i kumite

Sølv til Ronja i kumite

Neste var Carl Gustav, som i u.21 år -60 kg gikk til finale. En god utøver fra Egypt ble for god for Carl Gustav, men å få sølv i dette sterke selskapet er flott.

Sølv til Carl Gustav

Sølv til Carl Gustav

Tilde og Eirill lykkes ikke helt denne gangen i jenter kadett, men sammen med Ronja fikk de bronse i lag.

Bronse til jentelaget, kadett: Eirill, Ronja og Tilde

Bronse til jentelaget, kadett: Eirill, Ronja og Tilde

Ariana stilte med brudd i venstre hånd, og som venstrehendt fikk hun ikke vist hva hun er god for denne gangen. Det ble bronse i klassen (-55 kg), men hun kommer sterkere tilbake i Gøteborg Open i mai når skaden er leget.

Silje M. Vedvik er i militæret for tiden og får ikke trent skikkelig. Hun måtte denne gangen nøye seg med bronse i +68 kg.

Bronse til Silje (og maskoten?)

Bronse til Silje (og maskoten?)

Gitte gikk som vanlig sterkt, men gikk på et forsmedelig tap i siste sekund i semifinalen i åpen klasse. Dermed ble det bronse på henne i åpen klasse. Revansj ble det i klassen -68 kg, der gullet ikke var truet.

Gull til Gitte (-68 kg)

Gull til Gitte

Maria gjorde sitt beste stevne på lenge. I vektklassen (-61 kg) tapte hun underveis og måtte nøye seg med bronse. I åpen klasse slo hun blant annet ut bronsevinneren fra EM, pluss den motstanderen hun tapte for i vektklassen. I finalen slo hun vinneren av +68 kg og gikk helt til topps i åpen klasse. Bedre taktisk og smart fighting enn på lenge ga suksess.

Maria fikk gull i åpen klasse senior

Maria fikk gull i åpen klasse senior

I klassen lag damer møtte vi Egypt i finalen. Egypt er verdens største karatenasjon og er dessuten en av de sterkeste. Gitte gikk først ut og vant suverent 5 – 1. Maria slet mot sin motstander og måtte se seg slått 0 – 4. Ariana ledet 1 – 0, men kunne ikke stå skikkelig imot med sin brukne hånd, og ble stadig presset ut av matten. Dermed ble hun disket, og det ble sølv på damelaget.

Damelaget: Maria, Gitte og Ariana

Damelaget: Maria, Gitte og Ariana

De andre klubbene fikk sølv ved Than Binh Nguyen, Troll og Jonathan Pedersen, Skedsmo, og bronse ved Ismail Bellemkhannate, Troll, Halvor Grønvold, Tiger, junior lag herrer med Ismail, Than Binh og Daniel Cho Johnsen, Sentrum Sarpsborg. Nevnes må også at Frode Torgersen, Oslo k.k., deltok i -67 kg på tross av sine 58 år. Han tapte knepent 0 – 1 for egypteren som vant klassen og 0 – 2 i rekval. Flott innsats av «Foffen».

Søndag var det konkurranse for u.14 år, og kun vår klubb deltok med to utøvere fra Norge denne gangen.

Christian T. Steen deltok i kata og kumite 12/13 år og vant sine første kamper i begge disipliner, men tapte knepent i 2. runde i begge klasser. I kumite gikk han vektklasse -39 kg, men veier kun 32, og var blant de yngste i klassen. Christian kommer sterkere tilbake neste år.

Christian og Fredrik med stevnets maskot

Christian og Fredrik med stevnets maskot

Fredrik Sundby deltok i kata og kumite, 12/13 år -45 kg. I kata glemte han å bukke til slutt i første runde, og ble dessverre disket. Dette tente Fredrik skikkelig, og gjorde ham revansjelysten. Han vant sine fire innledende kamper i kumite og var dermed i finale. Også her var Fredrik best, og han vant. I løpet av sine fem kamper skåret han 18 poeng og slapp kun inn to. Formidabelt!

Fredrik på toppen av pallen

Fredrik på toppen av pallen

Shihan Henriksen hadde organisert det slik at hans fetter med samboer ordnet med byrunde for utøvere og medreisende begge dager i Praha. Det var sosialt samvær og hyggelige restaurantbesøk hos Shihans kontakter i Praha. Et flott opplegg i en av verdens flotteste hovedsteder.

Styret gratulerer våre utøvere med flott innsats og glimrende resultater nok en gang!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.