Norge har aldri vært i en finale i Premier League, eller i Dutch Open for kvinner. Nå har vi det.

Gitte H. Brunstad har tidligere tatt klubbens første medalje i et jr. EM.
Hun er også den eneste norske som har tatt medalje i German Open, og den første norske som har tatt medalje i Premier League. Nå har hun gjort det stort igjen.

Lørdag

Dutch Open 2013 er det største Dutch Open som noen gang har vært. Normalt har det deltatt mellom 30 og 40 nasjoner, og stevnet er et av de mest respekterte stevnene for seniorer i verden. I år deltok 55 nasjoner, 182 klubber og landslag, og nærmere 600 påmeldte, alt kun i senior klasser.

Lørdag hadde vi Yvonne Murray med som debutant i – 55 kg, og Yvonne vant første kampen 3-0 mot Nederland. I andre kampen mot Ukraina ble det tap etter å ha unnlatt å stikke av skikkelig på et dobbelt spark. Ingen rekval, men en flott debut i et verdensklasse stevne.

I – 61 kg stilte vi med Hege Haavaldsen og Maria B. Roll. Hege møtte en god utøver fra Slovakias landslag, og det ble tap 1-3. Hege hadde slitt med sår hals og forkjølelse, og var ikke på topp. Maria møtte vinneren av Italian Open 2012, fra Sveits, og var ikke på høyde, og det ble tap. Ingen av våre fikk rekval.

Av de andre norske var det Bettina Alstadsæther som gjorde det bra på lørdagen. Hun vant første kampen 5-4, før hun gikk på et tap mot klassens beste fra Egypt. Egypt er verdens største karatenasjon, med 1,1 million karateutøvere, 60 heltidsansatte i forbundet, og alle landslagsutøverne lønnet for kun å drive med karate på heltid. Den egyptiske utøveren gikk til finalen, som hun senere vant, og Bettina fikk rekval, Det gikk hele veien til bronsemedalje. Norges andre medalje i Premier League historien, etter at Gitte tok medalje i Premier League stevnet German Open i fjor. Gratulerer til Bettina!

Søndag

Søndag hadde vi Gitte H. Brunstad(21) med i – 68 kg. Trekningen Gitte hadde fått kunne nesten ikke vært verre. I første kamp hadde hun trukket verdensener for øyeblikket, Alisa Buchinger fra Østerrike. Vinner av Paris Open i januar. Gitte gikk taktisk og vant i flott stil 3-1. Neste var Russland med sølvvinneren fra Paris. Gitte forsatte samme opplegget, og det endte uavgjort 0-0, men denne gangen( i motsetning til i Paris Open) fikk Gitte dommerstemmene med 3-2. Flaks må man ha for å lykkes.

I tredje kamp møtte Gitte en for oss ukjent fransk utøver, og Gitte utnyttet motstanderens feil maksimalt, og vant 8-1. Dermed semifinale mot Nederland, som hun tapte 1-5 for i bronsefinalen i Paris i januar. Denne gangen var Gitte smart og kompromissløs, og vant 3-0. Mot alle odds hadde Gitte som historiens første norske gått til en finale i et Premier League stevne. En fantastisk karate prestasjon. Vi tror nok det hele ble ganske overveldende for Gitte, og hun var nok noe utladet oppe i det hele.

Dutch Open 2013 – Gitte H. Brunstad – sølv

Finalen ble derfor et antiklimaks. Motstanderen fra Hellas er tidligere europamester, vinner av Dutch Open og Istanbul Open, og viste seg som veldig erfaren og god.
Hellas fikk først en noe “billig” scoring som Gitte egentlig hadde kontroll på. I neste situasjon kontret Gitte henne, hvor en av dommerne så Gittes scoringen og ga flagg, mens de andre tre reagerte på Hellas sitt hodespark brøkdelen etter Gittes slag til hodet, og dermed en feilaktig 3 poengs scoring til Hellas. Det endte 0 – 5, og selv om Gitte var fornøyd med sølv i dette selskapet, kan vi trygt slå fast at hun i finalen ikke hadde marginene på sin side, slik hun hadde hatt frem til finalen.
Men, i dette tilfellet er ikke sølv nederlag. Det er historisk og fantastisk!

Gitte er en utøver som alltid fighter med hjertet og uten frykt. Nå er hun etter hvert blitt så dreven at hun også fighter bedre med hjernen. En fantastisk kombinasjon som selvfølgelig har forbedringspotensial, men som nå har vist at hun kan slå nesten hvem som helst i verden.

Bronse i klassen gikk til Russland og Ungarn. På verdensrankingen etter Paris Open og Dutch Open, topper nå russiske Inga Sheroziya, med Gitte som nummer 2 i – 68 kg. I og med at landslaget ikke støtter på noen som helst måte i denne sammenhengen har vi ikke muligheter for å følge opp i dette av økonomiske grunner. De andre landene har betydelig mer resurser, og satser helt annerledes enn Norge. Men det er hyggelig å vite at en av våre klubbutøvere er rangert som nest best i sin klasse i verden for øyeblikket.
Styret gratulerer alle norske med flott innsats, og er stolte av at en av våre utøvere igjen har skapt historie. Dette var fantastisk Gitte!