Mye og variert trening på vår sommerleir.


Gruppebilde

Utøverne våre som deltar på vår sommerleir har fått mye og variert trening. Generelt har vi hatt trening hver formiddag og ettermiddag, samt at noen har kjørt styrketrening eller utholdenhetstrening i tillegg. Utøverne har levet som profesjonelle.


Trening på stranden.

Hovedfokus har vært på karate og et mangfoldig spekter av dette, men det har blitt trent yoga og Brasiliansk jiu jitsu også. Vi fikk også en god avtale med en styrkegym et par kilometer unna, som har blitt flittig brukt. I hovedsak har treningen foregått i vår egen «dojo», med trening og meditasjon på stranden i solnedgangen også. Trening for kropp og sjel. En del utøvere reiste hjem i helgen, mens en del utøvere blir for å trene en uke til. De som ikke har vært med der nede før, er klare på at dette frister til gjentagelse.


Trening i dojoen

Nå som klubben har investert i egen «dojo» er treningsforholdene blitt svært gode, og logistikken betydelig enklere. 


Ungdomsbordet

Selv om hovedfokus har vært på trening, har det sosiale også blitt ivaretatt på en god måte med blant annet felles middager hver kveld. U 16 gruppa har vært flotte representanter for idretten ved å organisere seg godt og ta vare på hverandre. De eldste i denne gruppa har tatt ansvar, slik at de yngste har blitt flott integrert. 


Voksenbordet


Våre verter har også berømmet våre yngre utøvere for deres gode oppførsel. Shihan Henriksen og noen av våre trenere og topputøvere hadde gjort mye forarbeide i fjor sommer, og derfor var alt lagt til rette i forhold til servering av mat og drikke også. 


Fru Stavroulakis og kjøkkenteamet

Familien Stavroulakis, som driver hotellets restauranter, har leid inn ekstra hjelp for å kunne servere oss så godt som mulig. På det meste var vi denne gangen en gruppe på 35 personer, og slikt krever et velsmurt opplegg for at alle behov skal bli ivaretatt, og ingen behøver å vente for lenge på servering. 


Herr Stavroulakis og serveringsteamet

Ingen buffe, alt à la carte. Vi fikk også visse fordeler som at vi fikk retter som ikke stod på menyen, men som Shihan i samarbeid med Stavroulakis fikk ordnet. Godt kosthold er viktig for å kunne trene opptil 3 økter om dagen. Service og kvaliteten på mat og drikke har vært på topp hele veien så langt. 


Aghia Sofia grotten

Det ble også satt av tid til utflukt til Agia Sofia grotten, Chrissoskalitissa klosteret og det unike strandområdet Elafonissi. Agia Sofia grotten er en flott dryppsteinsgrotte hvor legenden sier at George dragedreperen holdt til, og hvor det visstnok skal være et hov avtrykk fra hans hest på en av steinene. Utenfor grotteåpningen i ca. 1000 m høyde svevet flotte ørner på så nærme som 20m avstand. Et fantastisk syn og opplevelse. 


Chrissoskalitisa klosteret – våre damer Helene og Ronja måtte dekke seg til Foran kirken i klosteret

Chrissoskalitissa klosteret nede ved havet i syd ble bygget på 1200 tallet. Det ligger ute på en klippe, med flott utsikt utover havet. Osmanerne, tyrkere, styrte på Kreta fra 1645 til 1913, og de ville angripe og rive klosteret, men da de prøvde ble de angrepet av en bie sverm, og det tok de som et tegn på at de ikke skulle fullføre sin plan, og klosteret er erklært hellig. 


Elafonissi – Endel av gjengen samlet på stranden

Elafonissi er et unikt strandområde og blir ofte omtalt som Kretas Maldivene. Krystallklart vann med hvit sand. Området består av en rekke små øyer og langgrunne strender, slik at det er mulig å gå ut til øyene. 


Busstur

På hovedstranden er turismen stor, men hvis man beveger seg litt ut til øyene kan man finne seg sin egen lille strand, noe enkelte valgte å gjøre. I nærheten av anlegget vi bor på har de fleste vært samlet på den lokale stranden på dagtid mellom øktene, dersom man ikke har forsøkt badeland eller gokart. 


Maria blir kastet med salto i vannet

På stranden vakte det også oppsikt når en rekke av de voksne begynte med barne kasting, som også seniorene ville være med på. Vi har derfor denne gangen kalt det menneskekasting. Maria B. Roll stod nok denne gangen for den fineste saltoen under tøffe vind og bølgeforhold, mens Fredrik Sundby var en god nummer 2. 


Fredrik blir kastet i vannet


OL baren med Zina og Manolis

På senkveldene samlet vi oss også rundt storskjermene for å se på OL. Ønsket man å være litt aktiv sent på kvelden etter trening, var det også billiard, air-hockey og bordtennis. Ronja Ek var tøff å slå i sistnevnte aktivitet. 


Konseptet med å bo, trene og ha det sosialt sammen under slike forhold er fantastisk, og klubben er stolt over å kunne tilby dette til medlemmene. Gjennom Shihans forarbeide og avtaler har det også blitt svært rimelig for både utøvere, og medreisende. Vi har erfaring fra store grupper tidligere, mens det andre år har vært mindre grupper. Vi hadde store grupper på nittitallet og både i 2006 og 2008. Det er mye logistikk og forarbeid som skal på plass når man har med grupper på 30-60 personer, men årets leir har glidd veldig bra. Nå som vi har fått til egen «dojo» der nede, vil det være muligheter for å kunne organisere større grupper oftere. Neste år er det stilarts verdensmesterskap i Japan i slutten av august, og Shihan sysler med planer om å kjøre en sommerleir på Kreta som forberedelse til Japan. På Kreta ligger temperaturen på omtrent det samme som i den delen av Japan vi skal til. Et par uker med skikkelig treningsopplegg og akklimatisering før man reiser til Japan, ville vært et optimalt opplegg. Styret avventer spent detaljert forslag fra Shihan. Vi takker Shihan Henriksen og Sensei Ek for vel gjennomført så langt med hovedgruppen og ønsker en fortsatt god sommerleir for de utøverne som er der nede.


Flere bilder følger nedefor:


Aghia Sofia grotten – Andreas, Ole, Sebastian og Bull
BJJ gjengen
BJJ, Heidi og Inger Johanne
Brasiliansk jiu jitsu trening
Katerina i resepsjonen ordnet det meste
Maria tøyer Silje
Mokuso i solnedgangen
Samling av skjell
Shihan Henriksen og Sensei Ek
Trening av shiko dachi i bølgene
Trening på stranden i solnedgangen.
Yoga
Yoga hvor Eirill klarte noe ikke alle andre klarte
Yoga i dojoen
Yoga med Nektarios Mitritsakis
Zorbas dans
Anais Holiday