Vi vet ikke om det finnes familier med tilsvarende antall NM gull i Norge innen budo.

 

Familien Henriksen/Skretting har sine røtter i Bærum, Skullerud og Røyken. Familien Henriksen og Espen C. Skretting trener i Mizuchi karateklubb, Bærum, mens familien Skretting kommer fra Troll karateklubb på Mortensrud, Oslo.

Ekteparet Kim F. Skretting (tidligere Henriksen) og Espen C. Skretting har med sine nærmeste familiemedlemmer 7 svartbelter med til sammen over 100 NM gull. Familien Skretting består i denne sammenheng av far Atle (59) og sønnene Espen (27), Eivind (23) og Vidar (20). Familien Henriksen av far Geir (57) og døtrene Kim (29) og Tine (25).

Foran Odin Valentin med foreldrene Kim og Espen. Bak fra v. Vidar, Geir, Atle, Eivind og Tine. (Foto: Andre Heede, Troll karateklubb)

Familiemedlemmene har holdt på med karate siden 1971, og flere også med judo, boksing og kickboksing. Det er ikke merkelig at det blir snakket kampsport når familien møtes. Pappa Geir møtte pappa Atle allerede i 1976, da de begge trente karate på universitetet i Oslo. Barna begynte alle å trene karate eller judo i barneårene på slutten av 80 eller begynnelsen av 90 tallet. Alle var innom karate. Etter hvert ble det trent både konkurransekarate og konkurransejudo.

Alle konkurrerte eller konkurrerer på høyt nivå i karate, og brødrene Skretting også i judo, hvor Vidar er norgesmester, mens brødrene har medaljer i judo NM. Det var barna som tok opp judo, mens begge pappaene trente boksing i perioder. I dag er alle svartbelter i karate eller judo.

I karate er :

 • Atle Skretting 1. Dan
 • Eivind Skretting 1. Dan
 • Tine F. Henriksen 1. Dan
 • Espen Skretting 1. Dan
 • Kim F. Skretting 4. Dan
 • Geir V. Henriksen 7. Dan.

I judo er Vidar Skretting 1. Dan.

Henriksen innehar for øvrig den høyest graden innen karate i Norge i dag.

Når det gjelder NM i karate:

 • Eivind 2 NM gull
 • Tine 21 NM gull
 • Espen 15 NM gull
 • Kim 50 NM gull
 • Geir 10 NM gull.

Vidar har 5 NM gull i judo.

Landslaget i karate har hatt glede av Geir, Kim og Espen, mens judolandslaget har glede av Vidar. Kim har 3 Kongepokaler, mens både Kim og Espen er Nordiske mestere. I tillegg har Espen bronse fra jr. EM, mens begge har gått til topps i British Open. Kim har også medaljer fra klassikere som Paris Open, Dutch Open og US Open.

Det er en usedvanlig budointeressert familie, åpenbart med sterkt konkurranseinstinkt. Kim og Espen har fått sønnen Odin Valentin (2), som må sies å ha sterke budogener. Vi vet ikke om det finnes familier med tilsvarende budosammensetning og resultater i NM. Vi vet heller ikke om det finnes familier i Norge med et slikt antall Norgesmestere uansett idrett. Men vi vil gjerne høre om det dersom det finnes.