Men, det var mye annet å glede seg over også.

 

Det ble en tøff start da vi skulle reise fra Torp langfredag kveld kl. 21.45. Flyet skulle være i Praha, Tsjekkia, kl. 23.25, og vi skulle gå stevne lørdag. Dessverre var flyet 2 timer forsinket, slik at utøverne dessverre fikk en elendig opplading ved å komme altfor sent i seng, og dermed for lite søvn. Men, de lot seg tilsynelatende ikke merke av dette, og alle sto på uten klager hele lørdagen.

Gjengen foran hotellet (Balder og Geir Hjerpaasen hadde reist hjem)

91 klubber fra 20 nasjoner ga tøff matching i Hradec Kralove Grand Prix. Stevnet gikk på 7 matter samtidig. 

Åpningsseremoni

Gitte (arkivbilde fra NM)

Gitte H. Brunstad (19) fortsatte sin flotte sesong med å følge opp sin Kongepokal fra mars og Nordiske mesterskap i april, med sølv og bronse i Tsjekkia. I -61 kg vant Gitte sin første kamp mot Nederland, kvartfinalen mot Ukraina og semifinalen mot Tsjekkia.

Finalen skulle gå senere på dagen med tv overføring og mye fokus. Vi lurte på om vi skulle satse alt på finalen i vektklassen, og trekke Gitte fra åpen klasse. Trenerteamet ble enige med Gitte om at vi var der for å matche mest mulig internasjonalt, og Gitte gikk løs på åpen klasse også.

Også her gikk hun til semifinale etter å ha vunnet 3 kamper. I semifinalen ble det tap for Ukraina, men seier i bronsefinalen. Gitte er i knallform, og det var kun utøvelse av litt for mye kontakt som senket henne i semifinalen. I finalen i vektklassen møtte hun en sterk utøver fra Malaysia, som dro i land en 1-0 seier over Gitte i en spennende og taktisk finale. Likevel sterk innsats av Gitte og 9 kamper med internasjonal matching. Tøff og uredd, hvor hun viste at hun er i god form ved av og til å avgjøre overlegent i ekstraomganger. Gitte beviste igjen at hun burde ha fått sjansen i EM senior i neste måned.

Mikael (arkivbilde)

Også Mikael Amroun (20) viste at han er en internasjonal topputøver, gjennom å gå til finalen i – 84 kg. Han gikk taktisk og smart hele veien. Mikael fikk en smell i foten i semifinalen, og valgte å stå over åpen klasse for å satse på finalen i vektklassen. Mikael skulle videre og trene i Frankrike hele uken over helgen, for å gå stevne der kommende helg, så han ville uansett få masse internasjonal erfaring. I finalen var han tent, og utøveren voktet sitt hode dårlig, noe som til sammen førte til for mye kontakt fra Mikael. Dermed ble det tap, i en kamp hvor Mikael var den ledende. Bevegelig og hurtig som få, er han en trussel for enhver motstander.

Karl Andre Svendsen (15) var også en av de som gjorde det spesielt sterkt denne gangen. I vektklassen ble det bronse, mens han i åpen klasse kjempet seg frem semifinale, hvor det ble tap. Også bronsefinalen endte med tap. Slovakia spurte om å få låne Karl Andre til lagkamp for kadetter, og Karl Andre bidro til at laget gikk til topps, med seier i semifinale og uavgjort i sin kamp i finalen. Karl Andre har etter hvert blitt svært bevegelig, og har opparbeidet seg godt blikk for avstand og bevegelse. Teknisk er han blitt bedre, samtidig som han er uredd. Stor rekkevidde og usedvanlig hurtig for sin størrelse. Spennende å følge hans utvikling fremover.

Bronse til Karl Andre

Iselin K. Pedersen (17) har ikke fått ut sitt potensial i senere tid i utlandet. Verken jr. EM eller Nordisk var slik vi vet hun kan. Denne gangen så vi en bedring, som førte til bronse i vektklassen, samt seier i sin lagkamp, en lagkamp jentene dessverre tapte og måtte ta til takke med bronse. Iselin er en teknisk utøver av de helt sjeldne, og denne gangen våget hun å forsøke seg mer på de tingene hun er usedvanlig god på. Hun har mye mer inne, men vi så en mental stigning i dette stevnet, som vi håper hun tar tak i. Da blir hun enda farligere fremover.

Gull Nederland, sølv Israel, bronse Tsjekkia og Iselin

Balder Hjerpaasen (15) fightet seg frem til bronsefinale i sin klasse, men her ble det tap. Flott innsats i en tøff klasse med flere topputøvere fra jr. EM på plass, gir god karakter til Balder.

Silje M. Vedvik (17) hadde sin internasjonale debut, og vant sin første internasjonale kamp. Det ble etter hvert tap i semifinale og bronsefinale, men Silje blir bedre og bedre. Teknisk bedre og flinkere med våre prinsipper. Vi kommer til å lage et opplegg for henne gjennom sommeren, som gjør at hun med sine 190 cm kommer til å bli enda større trussel for sine motstandere til høsten.

Carl Gustav D. Myreng (14) vant sin første kamp, men tapte dessverre andre kamp og fikk ikke rekval. Carl Gustav har etter nyttår gått opp fra 13 år til 14/15 års klassen. Et tøft sprang hvor han må få tid til å jobbe seg inn.

Maria B. Roll (17) lyktes ikke helt denne gangen, men hennes feiing av en av motstanderne var elegant og vil bli husket av mange. Maria har mer inne, og kommer sterkere tilbake.

Yvonne Murray (16), Malene Myreng (18) og Robin Murray (18) tapte første kamp mot gode motstandere som senere røk ut i semifinaler. Dermed ingen rekval. Alle har mer inne, og viste glimt av hva de kan, flere ganger.

Lag jenter junior – bronse ved Maria, Iselin og Yvonne

Som tidligere nevnt er dette et tøft stevne, med trang hall, masse utøvere(620 utøvere lørdag) fra mange land, stadig endringer av tidsskjemaer osv. Det gjør det til et skikkelig tøft og bra stevne å matche seg i. Når det er sagt, er det også viktig å legge opp til sosialt samvær og opplevelse også. Vi bodde i sentrum av Praha, selv om stevnet gikk 10 mil øst for Praha.

Utenfor hallen

Praha er en flott by, med mye kultur, flotte bygninger og hyggelig priser. Sentrum er lagt opp for gående, og det var et yrende liv, fullt av turister i og med påskehelg. Våre tsjekkiske kontakter hadde ordnet opp i stor stil, slik at vi virkelig kunne nyte vårt opphold etter at stevnet var ferdig. Foreldre tro til med hjelp til en rekke praktiske gjøremål både i forbindelse med stevnet og oppholdet i Praha.

Foran det berømte klokketårnet

Søndag og mandag gikk med til båttur på Moldau, byvandring, shopping, spa og massasje. God mat og godt drikke hjalp til å holde hele gjengen (11 utøvere og 11 medreisende ledere, foreldre og søsken) gående. Dermed ble det hele svært vellykket på alle måter.

Båttur – Silje, Maria og Gitte
Styremedlem og foresatt Maj S. Kvamme fylte 40 + et eller annet …
Utøverbordet ved middag