Både Kim F. Henriksen og Espen C. Skretting har brukket ben i foten i sommer. Dette har likevel ikke hindret dem i å trene 10-12 økter i uken. Slik er det også når de nå er på Kreta i 2 uker.

Kim og Espen sluntrer ikke unna med treningen selv om de er på sommerferie.

Når man har fri fra studier og/eller jobb, kan man virkelig leve som en profesjonell utøver. Bare trene, sove og kose seg.

Espen og Kim foran helsestudioet på Kreta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De trener derfor 1 til 2 ganger om dagen, 1 ½ time hver økt. Det blir uansett tid til bading, soling og andre gjøremål en har, når en ikke behøver å jobbe eller studere.

Espens spesialsko

 

 

 

 

Espen brakk høyre stortå på 2 steder og måtte sy 10 sting i tåa, første dagen i Mandal. Kim brakk 2 ben i foten på trening i begynnelsen av juli.

 

Begge kjører likevel styrke, balanse og trening på pads. Innen de avslutter sitt 2 ukers opphold på Kreta, håper de å ha kommet i gang med ren karatetrening igjen også.

Espen i knebøy

 

 

 

 

 

 

 

 

Kim i situps

 

 

 

 

 

 

 

Undertegnede er med, men behøver ikke presse på de to topputøverne, som har et godt program de ønsker å følge. For meg som klubbtrener og landslagstrener er det flott å se at disse utøverne satser seriøst. Slikt motiverer også oss trenere til å stå på for slike utøvere.

Våre greske venner har lagt forholdene til rette, og også gitt oss en bil gratis, til fri benyttelse døgnet rundt for å komme til og fra treninger.

Kristos og Karina låner gjerne bort bilen.

 

Styrketreningen foregår i et helsestudio i Chania by, mens en del andre økter kjøres i leiligheten på hotellet. Dersom de blir klare for karatetrening, er det en klubb i Chania som har konkurransematter. Her har de vært og trent tidligere år, og lokalene blir stilt til vår disposisjon om vi ønsker.

De to landslagsutøverne viser at de tar sin idrett på alvor, og går foran med gode eksempler på at man kan trene masse alternativt selv om man har skader.

Espen på balansepute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begge håper på å bli klare til British Open i London 1. september.

Kim i kickstøt.

 

 

 

 

 

 

Forberedelsene har på grunn av skadene ikke vært optimale, men de tar stevnet som trening til større oppgaver senere i sesongen. Det store målet denne sesongen er EM i mai.