Knallåpning av konkurranseåret her hjemme

11.02.2015

8 gull i årets første regionale stevne, og det uten våre landslagsutøvere.

Det var mye å glede seg over da regional helg ble avholdt i Bjølsenhallen i Oslo. I Mini cup for u.12 år vant Cornelius Fykse Johnsen sine katakamper i 10 års klassen, hvor de ikke kårer klassevinnere. Amund Hillestad var suveren og vant kataklassen for 11 år.

Jacob Stray Pedersen debuterte i kumite gutter 11 år, og vant flott 11-0 i sin første kamp, hvor han blant annet hadde en fin 3 poenger som avslutning. For øvrig hadde sekretariatet mistet telling, da kampen egentlig skulle vært stoppet på 8 – 0, men sekretariatet hadde fått det for seg at motstanderen hadde en scoring, hvilket han ikke hadde. Men, Jacob satte et flott spark mot hodet til motstanderen, og dermed var kampen over også for sekretariatet. (Cornelius, Jacob og Amund er midt i bildet på toppen av artikkelen)

Dessverre ble han offer for dårlig dømming i sin andre kamp, hvor hoveddommer ikke fikk med seg at motstanderen utøvet kontakt på Jacob ved to anledninger. Den ene ga 3 poengs scoring. Dermed ble det tap 2 – 4 og bronse til Jacob. Vi så mye positivt, og dette var en flott debut!

Mariam best i både kata og kumite

I regionsstevnet for 12 år og oppover vant vi 7 av de 8 klassene vi deltok i.

I kata ungdom vant Mariam Skogland jenteklassen, mens Ingrid Halvari ble nummer 5.

Christian til topps

Dette var en stor klasse med 14 utøvere. Christian Thaulow Steen vant gutteklassen, hvor Fredrik Sundby havnet på bronse. Denne klassen var stevnets største med 20 påmeldte.

Artur sølv og Fredrik gull i kumite

I kumite vant også Mariam klassen for ungdom – 40 kg, mens Fredrik vant ungdom – 45 kg, med Artur Saidov på sølvplass. Dobbeltseier i ungdomsklassen!

Ailin tok i mot premier for Tilde og Aina som måtte reise før premieutdelingen

Fredrik scoret på veien til finalen 18 poeng på to kamper, blant annet med et 360 graders spark til hodet, og slapp ikke inn poeng.

I 14/15 år jenter + 54 kg vant Tilde Eriksen Eine foran Ailin Vedvik Moen, med Aina Svendsen på bronse, så her ble det storeslem.

I gutter 14/15 år + 50 kg ble det sølv på Kirill Saidov, etter flere flotte kamper, og knepent tap i finalen, 0 – 1.

Kirill Ingrid Aina Tilde

Arkivbilder: Kirill, Ingrid, Aina og Tilde

Carl Gustav på topp

I senior klassene deltok Carl Gustav D. Myreng for første gang i senior, og møtte en urutinert motstander i – 65 kg klassen i finalen, som han etter å ha satt 2 raske scoringer på, scoret 2 trepoengere, hvor den siste var 360 graders spark til hodet. Game over på 40 sekunder. Litt av en debut i senior-klassen.

Siste utøver ut var Ariana Alic, som i semifinalen vant 8 – 0 før full tid. I finalen sto hennes finalemotstander fra NM på andre siden, og det ble et tett oppgjør hvor Ariana trakk det lengste strået 1 – 0.

Ariana best

Ariana best

Annika Sælid Sentrum kampsport Sarpsborg og Fredrik kåret til stevnets beste jente og gutt

Fredrik Sundby ble fortjent kåret til stevnets beste utøver på guttesiden.

Fasit ble da 8 gull, 3 sølv og 3 bronse og beste gutt.

Våre to eminente dommere Morten Lein og Erik Berg gjorde som vanlig en utmerket jobb.

Mange av utøverne reiser til NM kommende helg, som går i Trondheim.