650 påmeldte fra 5 nasjoner og 60 klubber deltok. Lørdag alle under 16 år, og søndag for de over 16 år.

Lørdag

Lørdag var det konkurranse for alle under 16 år, og vi deltok med 10 utøvere. Det var store klasser for våre yngste utøvere, med opp imot 30 utøvere i klassene. Svenskene deltok med alle sine beste. Det var ren cup, uten rekvalifisering.

Matilde og Camilla lar seg ikke skremme av noen …

I kata jenter 11 år, var vi nok litt utsatt for hjemmedømming, og Camilla T. Skaanes røk ut i kvartfinalen, mens det ble bronse på Matilde Bratli.

De to småjentene revansjerte seg til gjengjeld i kumiteklassen, som var åpen. 26 jenter stilte i klassen. Selv om de to jentene våre var de minste, var de teknisk mye bedre, og gikk til finalen, hvor Matilde vant, etter 2 flotte kontringer med spark til hodet. Vi noterte at Matilde scoret 5 sanbon på spark til hodet i løpet av sine 5 kamper. Kjempebra!

Camilla vinner over en langt større motstander

De to stilte også i lagkata mix, 11-13 år, sammen med Carl Gustav D. Myreng. Carl Gustav røk tidlig ut i kumite, men tok bronse i kata. Han var også sugen på revansj, og selv om de andre lagene var eldre, vant vårt lag med alle flagg i hver runde.

Carl Gustav, Matilde og Camilla

Gull i lagkata

Matilde, Carl Gustav og Camilla i aksjon

Balder Hjerpaasen fightet skikkelig tøft i kumiteklassen gutter 13 år. Både

Balder (arkivbilde)

Edmond Sejdijai og Karl Andre Svendsen røk ut i innledende runder, men Balder kjempet seg frem til finalen.

Balder var den minste i klassen, som var åpen. Han har akkurat fylt 13 år, og møtte en gutt i finalen som var 183 cm og skulle fylle 14 om et par måneder. Balder ble ikke noe slakt, og satte seg skikkelig i respekt, selv om han nærmest måtte hoppe opp for å treffe motstanderen i hodet med slag.

Balder gikk såpass tøft at han faktisk ble straffet for hard kontakt til hodet. Det ble tap, men Balder gjorde en kjempeinnsats preget av skikkelig heroisk mot.

Norges tidligere olympiske mester Knut “kuppern” Johansen uttalte en gang at “sølv er nederlag”. Vi hevder at, vanligvis ja, men ikke i dette tilfellet. Resultatmessig nederlag, men likevel en seier.

Hege og Malene

Nora (arkivbilde)

I klassene for 14/15 år ble det i kata gull til Nora S. Evensen, og sølv til Hege Haavaldsen.

På guttesiden ble det sølv til Martin. I kumite ble det nok et gull på Nora i sin vektklasse, mens Hege vant sin vektklasse, og Malene D. Myreng tok bronse.

Selv om jentene vant, har de mer inne rent teknisk. Vi håper de tør mer fremover.

En strålende fornøyd Matilde

Martin Ek vant sin vektklasse, hvor han igjen med sin flotte teknikk overvant langt større gutter. I finalen avgjorde han med en flott sanbon på spark til hodet.

Martin øverst på pallen

Søndag

Søndag var Christian Heyerdahl-Larsen først ut, i kata. Christian holder på med doktorgrad i økonomi, og oppholder seg mye i Stockholm grunnet dette. Han har derfor ikke fått kjørt så mye kata i klubben som ønsket. Han lykkes derfor ikke, og røk ut tidlig.

Gitte (arkivbilde)

I kumite var Gitte H. Brunstad og Kim A. Werner utilnærmelige. Gitte hadde stevnets eneste internasjonale dommer på sin matte, og han så

Kim Andrè (arkivbilde)

Gittes internasjonale stil. Hun vant kvartfinalen 8-0, semifinalen 9-0 og finalen 6-0, og hadde blant annet en flott nedtagning med sanbon.

Kim Andre spilte på hele sitt repertoar, og scoret med det meste. Han hadde full kontroll hele veien, og slo en danske 5-0 i finalen, hvor også Kim Andrè hadde en sanbon på nedtagning.

Robin Murray og Caroline A. Thomassen gikk begge til finaler i sine klasser, men tapte knepent. Caroline ledet en stund på den svenske landslagsutøveren hun slo i nordisk i våres, men det ble tap. Caroline har ikke fått trent nok i det siste, og har mer inne.

Robin fightet veldig bra, og tapte finalen 1-2 for en av svenskenes fremtidshåp.