Iselin K. Pedersen tok katagull i klassen jenter 14-15år. Det ble også sølv til Stian Bagroen i senior åpen klasse. Bronse til Stian i – 65 kg, bronse til Nora, Kim Andre og Martin i sine kumiteklasser

Vi bodde i Praha, og våre tsjekkiske venner ordnet med transport for oss til og fra Hradec Kralove, som ligge ca 12 mil øst for Praha.

Stevnet i Tsjekkia hadde over 1100 påmeldte fra 14 land og 104 klubber.

Alt foregikk på 5 matteområder fra morgen til over midnatt lørdag, og fra morgen til kveld søndag.

Hallområdet i Hradec Kralove – Tsjekkia.

Fra åpningssermonien Caroline foran i midten, for Mizuchi

Vi har aldri tidligere deltatt på dette stevnet, og var svært spente på gjennomføringen.

Stevnet var utrolig godt organisert, med informasjon på en kjempe storskjerm.

Det var fra 15 til 30 i hver av de klassene vi deltok i.

Man fulgte internasjonale regler, men det ble tillatt i overkant hard kontakt.

På tross av at det var 99 % tsjekkiske dommere, opplevde vi stevnet som svært rettferdig dømt.

Premiebordet

Lørdag var det først Iselin K. Pedersen(14) som skulle gå kata i jenter 14/15 år.

På tross av at tsjekkerne holder høyt nivå i kata, med regjerende junior europamester på herresiden, var ikke nivået i Iselin sin klasse avskrekkende. Iselin vant første runde 3-0, med Seienchin.

Andre runde vant hun 2-1 med Bassai dai, og semifinalen med samme sifrene med Gojushiho.

Dermed var hun i finalen, mot en tsjekkisk jente.

Etter en flott Kururunfa i finalen, vant hun 2-1, og sikret seg gullet.

Veldig sterkt av Iselin, og en fin oppkjøring 2 uker før NM, hvor hun skal prøve seg mot de norske seniorene i kata.

Iselin K. Pedersen på toppen av pallen.

I kumite var det Nora S. Evensen(15) som tok vår første medalje.

Alle de åpne klassene ble avviklet først i kumite, og Nora fightet seg frem til semifinale, hvor hun tapte knepent for hun som vant klassen.

Dermed ble det bronsefinale, som hun vant.

Fin oppmuntring for Nora etter at hun ikke fikk det helt til i Scandinavian Open.

Nora S. Evensen (t.h) som tok bronse i åpen klasse 14-15 år.

Vår neste medalje kom ved Kim Andre Werner(16) i åpen klasse 16/17 år.

Han tapte også semifinalen, men vant bronsefinalen.

Kim Andre gikk også veldig bra i – 76 kg, men måtte se seg slått av en av verdens beste i klassen, 0-2 i semifinalen. I bronsefinalen ble det knepent tap.

Veldig bra innsats av Kim Andre.

Kim Andre Werner med bronse i åpen klasse 16-17 år. (nr 2 fra h.)

Stian Bagroen(23), ville delta i åpen klasse for å få trening med tanke på å møte store motstandere i lagkamper fremover.

Normalt går han kun – 65 kg, og er for liten til å kunne hevde seg i åpen klasse.

Dette hadde han bestemt seg for å gjøre noe med.

Stian gikk veldig mye bedre enn i Dutch Open for 2 uker siden.

Frekk og tøff, fikk han publikum opp av stolene sine flere ganger med spektakulære teknikker i verdensklasse. Dette ga applaus og finaleplass. I finalen tapte han for en større og sterkere utøver, men sølv i dette selskapet var veldig bra.

Stian Bagroen (t.v) med sølv i åpen klasse.

Vektklassen til Stian hadde en rekke utøvere i verdensklasse.

I semifinalen tapte Stian på hard kontakt i encho sen(sudden death, første poeng vinner).

Dermed ble det bronsefinale, som Stian vant 10-0 etter å ha kaste og herjet hemningsløst med motstanderen, som lå nivået under medaljevinnerne.

Utøveren som tok den andre bronsemedaljen var i finalen i Dutch Open, noe som sier litt om nivået i klassen

Topp innsats og matching av Stian.

Stian Bagroen (nr 2 fra h.)med bronse i 65 kg.

Søndag var det kun yngstemann Martin Ek(13), som skulle konkurrere.

Nivået i hans aldersgruppe var det høyeste jeg har sett i både kata og kumite.

Han deltok først i kata(24 utøvere), hvor han tok seg til 3 runde, men klikket i den veldig avanserte Suparimpei. Motstanderen gikk senere til finalen, men Martin tapte rekval.

I kumite 12/13 år, – 39 kg, vant han første kampen 10-0, etter å ha sparket motstanderen 3 ganger i hodet.

Andre kampen vant han 5-0, også etter å ha sparket motstanderen i hodet en gang.

I semifinalen tapte han på encho sen, og gikk dermed til bronsefinale som han vant.

Flott innsats av Martin i den tøffeste klassen han har deltatt i.

Martin Ek (nr2 fra h.) med bronse i 12-13 år.

Meget verdifull erfaring for våre utøvere. Betydelig tøffere kontakt enn hjemme i Norge.