I et Nordisk hvor Norge gjorde en av sine dårligste medaljefangster i historien, var Gitte et av lyspunktene.

Gitte gikk smart og godt, og slo i semifinalen Rim Mourad fra Sverige.
I finalen møtte hun Elin Cullberg fra Sverige, som hadde slått danskenes utøver i semifinalen.
Gitte prikket inn poeng etter poeng, og den svenske utøveren fant ikke ut av Gitte. På stillingen 7 – 0,  avsluttet Gitte med en kontring med ura mawashi til hodet, og dermed 10 – 0 og Nordisk mester.

Nordisk 2013 – Gitte

Dette var det ene av de to norske gullene. Det andre tok Ole Christian Hansen, Sentrum, Sarpsborg, da han vant 14/15 år – -63kg.

Stian Bagroen gikk også til finale, i – 75 kg. Men med for lite karatetrening, og noe rystet med et sydd kutt over det ene øyet, ble det tap mot Sverige i finalen.

Nordisk 2013 – Stian

Maria B. Roll vant sin første kamp i – 61 kg, men tapte så mot vinneren av klassen, fra Finland, og dermed bronse.

Nordisk 2013 – Maria lengst til høyre

Hege Haavaldsen ledet 3-1 til det gjenstod få sekunder i – 61 kg, hvor motstanderen fikk inn et spark til hodet. Unødvendig tap for Hege, som har mer fokus på skole enn karate for øyeblikket. Hege kommer sterkere tilbake når siste eksamen på videregående er over denne våren.

Sabina Laaveri stilte for Sverige, i – 55 kg, hvor hun tapte første kampen mot Finland. Finland gikk til finalen, og dermed fikk Sabina rekval som hun vant, og dermed bronse til Sabina.

Sabina Laaveri (arkiv foto: Kampsportforalle.no)

Yvonne Murray skulle ha deltatt, men måtte trekke seg grunnet skade.