Stevnet gikk over to dager og hadde over 650 deltakere fra 90 klubber, 13 nasjoner

Det ble konkurrert i kata og kumite fra barn 10 år til senior.

Vi deltok med Silje Vedvik, Karl André Svendsen, Balder Hjerpaasen, Sebastian Tenmann, Marie Sjåvik, Martin Sjåvik, Aina Svendsen og Frid Hjerpaasen.

Lørdag var det stevne for jr og sr.
Først ut var Balder i herrer jr -61 kg. Balder tapte på kontakt i en match hvor begge utøverne kun fikk kontakter annenhver gang og var like frustrerte begge to.
Balder «vant» i antall kontakter og ble disket. Utøveren Balder tapte for, tapte senere semifinalen på dommeravgjørelse. Det ble derfor ingen rekval.

Nestemann ut var Karl André i herrer jr +76 kg. Han gikk noen jevne matcher hvor han vant. I semifinalen møtte Karl André en dansk utøver. Det var uavgjort etter full tid. Dommeravgjørelsen vant dansken. Dansken vant senere også finalen. Karl André vant rekvaliken og fikk bronse.

Deretter var det Siljes tur i damer sr +68 kg.
Silje møtte den nylig doble NM-vinneren Tatiana Ableva fra Trondheim. Silje ga Tatiana skikkelig match, men det ble et knepent tap 0-1.

Tatiana ledet sin semifinale med kort tid igjen. Tatiana tråkket dessverre feil og skadet kneet og måtte trekke seg fra matchen. Det ble derfor ingen rekval på Silje.
Vi hadde også med Lotte fra Stavanger som fikk en flott 2. plass i damer jr +59 kg.

Senere på dagen var det lagmatch. Silje fikk plassen til Tatiana på Trondheims lag. Laget møtte et lag fra Rotterdam med utøvere som hevdet seg godt i EM og VM. Silje gjorde en god figur, men tapte sin lagmatch. Det gjorde også neste på laget og det ble da tap for Trondheim i lagmatchen.
Rotterdam vant senere konkurransen for lag. Det var ingen rekval i lag så det ble dessverre ingen flere lagmatcher for Silje.

Søndag var det det stevne for barn og kadetter.
Først ut på søndagen var Frid i kata jenter 10 år.
Frid gikk helt til finalen, men tapte der for en svensk jente. En fin andre plass til Frid i en katakonkurranse med mange gode utøvere.
Senere på dagen gikk Frid kumite i 10 års klassen. Frid tapte knepent for en svensk jente som senere vant klassen. Det var ingen rekval i noen klasser på søndag, så Frid fikk dessverre ikke flere matcher.

Neste jenter ut i kumite var Aina i jenter 12 år og Marie i jenter 13 år. Begge hadde god innsats, men det ble dessverre tap i første match for begge. Både Aina og Marie viser god fremgang, og vi gleder oss til å se disse jentene fremover.

Første gutt ut på søndag var Martin i kata 12 år. Martin tapte sin første match. Senere på dagen gikk Martin kumite 12 år. Martin gikk flere gode matcher.

I semifinalen ble det en jevn match mot en gutt fra Danmark, som endte uavgjort etter full tid. Det ble derfor dommeravgjørelse. Dommeravgjørelsen vant den danske gutten. Det ble en fin bronse på Martin.

Neste gutt ut på søndag var Sebastian i kata 13 år.

Sebastian vant innledningsvis, men tapte kvartfinalen 2-1 for en dansk gutt som senere gikk til finalen. Senere på dagen gikk også Sebastian kumite i 13 års klassen.
Sebastian gikk bra denne dagen. I semifinalen møtte han en dansk gutt. Han hadde lenge ledelsen, men i en match med mange poeng var det til slutt den danske gutten som vant.

Den danske gutten vant senere klassen. Det ble en flott bronse på Sebastian.

Alt i alt var Swedish Karate open et stort og spennende arrangement som frister til gjentagelse.