Og det var mye annet å glede seg over også

Maria Bruzell Roll og Stian Bagroen ble tildelt H. M. Kongens pokaler som de beste karateutøverne i årets Norgesmesterskap i karate.

Mesterskapet gikk i St. Halvardhallen i Lier, og arrangøren Nippon karateklubb gjorde en flott jobb i samarbeid med forbundet. 6 matteområder!

Det ble også arrangert NM i stilartene shobu ippon kumite og kyokushinkai karate. For første gang i historien skulle også disse konkurranseformenes utøvere vurderes i forhold til Kongepokal, selv om deres konkurranseformer er noe annerledes enn det den store karateverden utøver.

Kongepokal tildeles kun til utøvere i senior eliteklasser, og det kreves et visst antall deltagere innen grenen. For Shobu ippon skulle det vise seg at de dessverre hadde for få utøvere til å bli vurdert.

Maria var skikkelig på hugget, og hennes finalekamp var en av de 6 kumite kampene som ble gjemt til kveldens finaleshow.

Finalemotstander var Bettina Alstadsæther fra Stavanger k.k.
Vi visste at Maria har godt tak på sin motstander, da Maria i lag NM i Stavanger i slutten av november også møtte henne, og slo henne. Maria er hurtig og bevegelig, og var for rask for motstanderen hele veien, og vant 6-1.
Kongepokaljuryen syntes denne kampen var så overbevisende, at pokalen dermed gikk til Maria, som vant den for første gang.

En annen som også overbeviste stort var Stian Bagroen. 18 scoringer og 3 i mot er sterkt.
Spesielt når han feier en av de unge landslagsutøverne av banen i finalen før full tid 10 – 2.

Dermed tok Stian sin 5. Kongepokal.
Kun Jørn Ove Hansen har flere Kongepokaler, med sine 6.

Jørn Ove (med Henrik på armen) fylte 40 i fjor, men trener fortsatt bra, og hadde kjørt opp foran NM, som hans moderklubb arrangerte nærmest utenfor stuedøra hans.

Dessuten ønsket Jørn Ove nå å sette punktum, men vi vet at han trives med dette, og at han er et treningsmenneske, så vi får se.
Men seier ble det i klassen -84 kg.

Hans finalemotstander, Mikael Amroun (21), ga klar beskjed om at nå hadde han tapt flere finaler mot Jørn Ove, og at Jørn Ove ikke måtte legge opp før Mikael fikk nok en revansjemulighet.

Caroline A. Thomassen slo på veien til finalen i – 68 kg ut Monessa Tørge fra Stavanger, og det ble ren Mizuchi finale også her, mellom Caroline og Iselin K. Pedersen.

Caroline viste at hun er farlig fortsatt, og vant over første års senior Iselin.

Ren Mizuchifinale ble det også i kvinner -61 kg, hvor fjorårets Kongepokalvinner, Gitte Brunstad, møtte første års senior Hege Haavaldsen i finalen.
Den endte uavgjort, etter at Hege hadde gitt Gitte skikkelig motstand.

Dommeravgjørelsen gikk i favør av Gitte med 4-1.

Bronse i klassen til Malene J. D. Myreng.

I den letteste dameklassen, – 50 kg, stilte vi med Isabelle A. Myrvold.

Isabelle har grunnet studier og jobbing ved siden av, ikke fått trent så mye som ønskelig.
Men med sitt unikt talent og sine glimrende sparkteknikker, var hun helt overlegen i sin finale.

Motstanderen virket forberedt på Isabelles sparkteknikker, men Isabelle er så avansert, at motstanderen ikke greide å demme opp.

Arik Amroun var solid gjennom hele sin klasse +84 kg, og hadde full kontroll på alle sine motstandere og vant klassen.
Han begynner nå å få så god erfaring, og da er det ikke mye unødvendig som gjøres lenger.

Hurtig, hard, teknisk og kontant.

I kata senior damer og herrer, har vi ikke satset spesielt. Årets Kongepokalvinner på damesiden, Maria, stilte i kata, men har kun jobbet rett før mesterskapet med dette, og resultatet ble derfor at hun ikke tok medalje her. Vahid Syadat tapte underveis for vinneren av klassen, og gikk dermed til bronsefinale og vant denne.

Konkurransekata er et noe forsømt område i klubben, noe årets NM viste, hvor resultatene innen kata er det dårligste vi har hatt på mange år.

Karl Andre Svendsen viste under jr. VM i høst med sin 7. plass, at han holder internasjonalt nivå.
Han feiet all motstand av banen og vant klassen junior + 76 kg.

Karl Andre har fått mer erfaring og forståelse for spillet. Han leser og timer motstanderne bedre og bedre, og greier han å holde seg skadefri og utvide sitt repertoar, blir han en utøver å regne med opp i senioralder også.

I junior – 61 kg virket Balder Hjerpaasen skikkelig tent i sin finale, og denne dagen kunne ingen ta fra Balder gullet.

Jeg kan ikke huske å ha sett Balder så tent noen gang. Men tenningen var godt styrt, så det ble scoringer og ikke straffer denne gangen, og dermed gull.

Yvonne Murray var i finalen junior – 59 kg, men her ble det for mye hard kontakt til hodet på motstanderen, og dermed disk og sølv. Tøffheten til Yvonne vil hun i midlertidig ha nytte av, når hun etter hvert går over i seniorklassen senere i år.

I junior + 59 kg tapte Silje M. Vedvik semifinalen på dommeravgjørelse 2-3, etter å ha kjørt hele kampen til uavgjort 3-3. Motstanderen vant finalen, mens det ble bronse på Silje.

Camilla T. Skaanes måtte nøye seg med bronse i kata jenter 14/15 år, men tok solid revansj i kumite -54 kg. I finalen vant hun solid 4-0.

En annen som også måtte tåle tap i kata, og som revansjerte seg i kumite var Ronja Ek. Sølv i kata etter klubbvenninnen Nivetha Kanagaratnam.

Men i kumite ungdom -43 kg revansjerte Ronja seg, og vant klassen. Ronja er tøff og tapper, har god teknikk, er smart, selv om hun var blant de yngste i klassen.

Flott av begge våre i kata jenter ungdom med dobbeltseier!

Det hun trenger fremover er mer styrke og dermed hurtighet. Det er enklere å tilegne seg enn de kvalitetene hun allerede har.

Nivetha ble veid inn noen hundre gram for tung i klassen, og fikk dermed ikke stille, men fikk da plaster på såret ved å vinne kata.

Flott teknikk og stillinger i kata, samtidig som hun innehar hurtighet.

Marie S. Sjåvik gikk til finalen i ungdom -49 kg, og vant denne suverent 6 -1.
Vi vet at Marie har potensial, og gode resultater fra tidligere, men det har buttet litt i senere tid. Det var derfor svært hyggelig at hun lyktes i det største stevnet her hjemme, nemlig NM.

Carl Gustav D. Myreng hadde ikke marginene på sin side denne dagen, og tapte knepent sin kata finale med dommerstemmene 2-3 i 14/15 års klassen. I kumite måtte han gå opp en vektklasse da det ikke var motstandere i hans vektklasse, og tapte her knepent 0 – 1 for Jonathan Pedersen, Skedsmo.
Jonathan gikk til finale og vant, mens Carl Gustav gikk til bronsefinale og vant den.

Karl Andre Svendsens lillesøster Aina, gikk til finale i ungdom + 49 kg, hvor hun fightet skikkelig bra. Aina har foreløpig liten erfaring, men stiger for hvert stevne hun går. Tøff og uredd er foreløpig hennes beste sider. Hun begynner å få flere sett med kombinasjoner, som trenger finpuss. Sølv i NM debut er sterkt.

Sebastian R. Tenmann gjorde det bra med bronse i både kata og kumite i ungdom gutter. Sebastian er teknisk bra, treningsvillig, og med litt finpuss og mer styrke og hurtighet i begge disipliner, er toppen definitivt innen rekkevidde.

Den siste klassen vi tok medalje i var kumite gutter ungdom + 51 kg, hvor det ble bronse til Edian Mulalic. Edian har mer inne, men utøverne i klassen var veldig bra, så han må bare stå på videre og tilegne seg alt klubben har av kunnskap.

Nok en gang et fantastisk NM for klubben, som nå har 18 Kongepokaler og ca. 325 NM titler. De 3 beste klubbene i NM i karate individuelt 2012:
1. Mizuchi karateklubb 13 gull 7 sølv 8 bronse
2. Stavanger karateklubb 3 gull 1 sølv 6 bronse
3. Skedsmo karateklubb 3 gull 1 sølv 1 bronse

Jeg vil takke støtteapparatet ved coacher og ledere Kim F. Skretting, Mikael Ek, Geir Hjerpaasen, Silje Bondø og Rasmus Verlo. Videre våre dommere Muzli Hakaj, Anthony K. Bratli, Morten Lein og Erik Berg.
Dommerne våre gjorde en upåklagelig jobb, og høstet også mye skryt i etterkant.

Styret gratulerer alle med nok en gang å ha satt klubben i et fantastisk lys gjennom flott innsats.