120 klubber fra 17 nasjoner, med 1700 påmeldte og verdens største karatenasjon, Egypt, i spissen.

Våre 8 utøvere fikk mye og tøff matching i Hradec Kralove,Tsjekkia, i helgen. Stevnet ble arrangert for 11 året på rad, og var det største noen gang.

Stevnet er en del av et Grand Prix opplegg som består av flere stevner i sentral Europa. Det er tilbud om vektklasser, åpen klasse og lagklasser. Alle 14 år + på lørdag, og u. 14 år søndag.

Denne gangen stilte vi ikke i lag, men det førte likevel til at noen av utøverne kom opp i mot 10 kamper. Klassene hadde fra 20 til 64 utøvere.

Lørdag forlot vi hallen før lagklassene, men klokken var likevel blitt nærmere 23.00. Vi fikk høre at stevnet sluttet kl. 01.30 lørdag, og 20.00 søndag.

Balder (arkivbilde)
Maria (arkivbilde)
Kim André (arkivbilde)
Carl Gustav (arkivbilde)

Balder Hjerpaasen kjempet seg frem til semifinalen i sin klasse, hvor han tapte knepent for han som vant, og som også var i finalen i åpen klasse senere. Balder gikk så til bronsefinale, hvor det også ble knepent tap.

Maria B. Roll gikk helt til semifinalen i åpen klasse, men tapte etter forlengelse, og det ble også tap i bronsefinalen etter forlengelse. For øvrig ble den andre bronsen i klassen vunnet av hun Hege tapte for i finalen i jr. VM. I vektklassen sin tapte Maria knepent i innledende for den ene finalisten, og fikk dermed rekval. Hun gikk etter hvert til bronsefinalen, hvor hun ledet 3-1, men ønsket å prøve seg litt, og forsøkte dristige teknikker, og tapte 3 – 5.

Kim A. Werner kjempet seg frem til semifinale i sin klasse, og tapte denne etter forlengelse, og det samme i bronsefinalen. I åpen røk han ut i kvartfinalen.

Carl Gustav D. Myreng gikk til 3 runde i kata, og tapte for vinneren. Det ble rekval, men med en grov utstøhet ble det tap i rekval. I kumite ledet han sin første kamp til det var 2 sekunder igjen, men ble så disket grunnet for mye kontakt. Motstanderen tapte semifinalen senere.

Karl A. Svendsen tapte kvartfinalen i sin ene klasse, og 2 runde i den andre klassen. De andre gikk ut i første eller andre runde etter jevne, harde kamper.

Alle våre utøvere gikk jevnt med de beste, men denne gangen var vi ikke flinke nok til å få marginene på vår side. Topp innsats, hvor det var utrolig mange utøvere, 7 matteområder, trange forhold og dager fra 08.00 – 24.00, eller lengre.

Utøverne var likevel fulle av lovord om verdien av stevnet. De mener det er det beste matchingstevnet de kan dra til, og at vi neste gang må stille med lag også, og kjøre løpet fullt ut, uansett hvor sent på natten det blir.