Mizuchi tok 3 gull, 3 sølv og 3 bronse i gigantstevne i Tsjekkia.

Stevnet hadde rundt 1500 påmeldte fra 115 klubber i 20 land, anført av en av verdens største karatenasjoner, Egypt, som har over en million karateutøvere. De stilte med en stor tropp, og ble beste nasjon.

Stevnet holdt svært høyt nivå med mellom 20 og 50 utøvere i hver klasse, og gikk på 7 matteområder i 2 dager. Det gikk i Rhadec Kralove, en by ca. 110 km øst for Praha, og gikk fra morgen til langt på kveld lørdag og søndag.

Jack og en av de mange som sørget for at vi fikk nok å spise

Det er 10. gang stevnet ble avholdt, og det har vokst seg stort og sterkt gjennom de 10 årene. Norge deltok med en rekke utøvere fra ungdoms, junior og seniorlandslaget, fra tilsammen 5 klubber.

Med ledere og medreisende var den norske troppen på 50 personer. Av disse var 14 utøvere fra Mizuchi, samt deres trenere og foreldre. Tilsammen 29 personer fra klubben.

Kata (mønster)
I kata deltok 4 av Mizuchis beste jenter og 1 gutt, men det var kun Camilla T. Skaanes som greide medalje. Egypt dominerte i kata, og Camilla tapte for en egyptisk jente i kvartfinalen, men rekvalifiserte seg og slo en annen egyptisk jente i bronsefinalen. 34 jenter i klassen.

Camilla T. Skaanes til høyre

Kumite (kamp)
Mizuchis ungdommer fikk også tøff matching i kumite, med store klasser og høyt nivå. Camilla T. Skaanes gikk helt til semifinale, hvor hun desverre ble disket for hard kontakt til kroppen på ledelse 3 – 0. Dermed bronsefinale på Camilla, som hun vant 4 – 0. 26 utøvere i klassen.

Balder Hjerpaasen kjempet seg frem til finale, hvor det ble tap for en god ungarer.

Balder Hjerpaasen til venstre

Fra Mizuchis utøvere i forbundets 2016 OL gruppe, gikk Hege Haavaldsen, Nora S. Evensen og Iselin K. Pedersen til bronsefinaler, hvor Iselin lyktes å ta bronse.

Iselin K. Pedersen (nr. 2 fra høyre)

Seniorene gjorde det enda sterkere. Caroline A. Thomassen vant klassen senior kvinner – 68 kg.

Caroline A. Thomassen øverst på seierspallen

Stian Bagroen, årets Kongepokalvinner, gikk til finalen i – 67 kg, hvor han etter sai shiai (ekstra omgang) tapte knepent for regjerende junior europamester fra Ungarn.

Stian Bagroen til venstre

Mikael Amroun slet med en skadet fot, men ga jernet og vant klassen senior – 84 kg.

Mikael Amroun i sort jakke

Lars F. Berrum gikk til finalen i både + 84 kg og åpen klasse. I begge finalene møtte han Egypts beste utøver, som er helt i verdenstoppen. I finalen i + 84 vant Lars, mens egypteren vant finalen i åpen klasse. Lars var dermed beste norske utøver, og Mizuchi Norges beste klubb i stevnet.