Konkurransegruppene i klubben står tydeligvis på som aldri før.

I helgen deltok vi i 27 klasser i regional helg i Halden, og vant 24 av disse. Det ble avviklet 40 klasser med over 300 påmeldte fra 15 klubber.

Lørdag var de fra 13 år og oppover som konkurrerte og vi deltok med 18 utøvere.

Vi deltok i 16 klasser og vant 13 av dem. I tillegg ble det 7 sølv og 6 bronse.

Dagens store utøver ble Iselin K. Pedersen, som vant kata 14/15 år og kata senior.

Vi tror Iselin kan bli en farlig utfordrer for seniorene under lørdagens NM i Helsethallen.

I 14/15 år slo hun Nora S. Evensen i finalen, og Hege Haavaldsen tok bronse.

Iselin vant også kumite 14/15 år, hvor hun slo Hege i finalen, med Maria B. Roll på bronse.

I lagkata mix, vant Iselin, Nora og Hege, etter blant annet å ha slått ut et guttelag, mens Iselin og Hege vant finalen i lagkumite u. 16 år over Maria, Rahma Ute og Yvonne Murray.

Yvonne Murray

Martin Ek og Thomas Støcklin

Yvonne Murray vant både kata og kumite 12/13 år, mens Martin Ek vant kata foran Thomas T. Støcklin, og tok bronse i kumite 12/13 år.

Spesielt hyggelig for Thomas, som gikk sitt andre stevne i livet. At dette var lørdagens største klasse med 24 utøvere, gjør det nok ekstra hyggelig.

F.v: Iselin, Hege, Maria, Rahma, Yvonne og Nora

I 16/17 år ble det gull i kata på Andreas Aguilera, med Robin Murray på sølv.

I kumite 16/17 år, ble det gull på Kim Andre Werner, med Mikael Amroun på sølv og Nicolai Thomassen på bronseplass.

I lagkumite for under 18 år vant laget med Andreas, Nikolai og Robin over Troll k.k i finalen.

F.V: Nicolai, Andreas og Robin

I senior kumite åpen klasse, ble det gull på Caroline A. Thomassen, mens vi på herresiden tok alle medaljene med Lars F. Berrum på gull, Stian Bagroen sølv, Mikael Amroun og Kim A. Werner på bronse.

Caroline

F.v: Kim Andre, Stian, Lars og Mikael

Iselin fikk premien som beste utøver i stevnet.

Søndag var det våre yngste som skulle i aksjon.

Her deltok vi med 6 utøvere. Som stilte i 11 klasser av 18 som ble avviklet.

Vi stilte med 1 utøver i hver av de 10 klassene, og 2 i den siste vi deltok i.

Dette førte til 11 gull og 1 sølv, og er ikke mindre en fantastisk.

For en rå gjeng med små karateutøvere!

I kata rekrutt(klasser for de som konkurrerer sin første sesong) 8-10 år, var Ronja Ek best.

I kata for de mest erfarne jentene 8-10 år, var Camilla T. Skaanes best.

I kata jenter 11 år vant Matilde Bratli, mens Carl Gustav D. Myreng vant gutter 11 år.

F.v: Camilla, Carl Gustav, Matilde og Ronja

I jenter 12 år hadde vi meldt på Camilla og Matilde, som gikk til finalen mot hverandre.

Begge var i finalen mot hverandre i svenske katapokalen for 2 måneder siden, så begge holder høy klasse i kata, og er veldig jevne.

Denne gangen var egentlig Matilde best, i tillegg til at Camilla uteglemte 4 teknikker i 2 utfall i Bassai dai. Denne kataen er svært lik i stilartene shotokan, wado ryu og shito ryu.

Når da begge våre utøvere gikk samme kata, må man spørre seg hvor dommerne var denne gangen, som dømte Camilla som vinner.

På tross av at denne kataen er forholdsvis lik i flere stilarter, og at begge gikk samme kata, fikk ikke alle dommerne med seg at Camilla uteglemte så mye i kataen, at skandalen var et faktum da Camilla ble dømt som vinner.

For oss som klubb spiller det ingen rolle hvem som vinner, men rett skal være rett, og for de to unge damene ble dette helt galt. Ikke bare var det fortvilet for dem begge da de visste hvordan det skulle ha vært, men det fikk dem også til å undre seg over hva slags tilfeldigheter som av og til råder når voksne folk de stoler på gjør så alvorlige feil.

Om vi ikke var imponerte over dommernes katakunnskaper i dette tilfellet, var vi svært imponerte over vår to små damer. Matilde løp mellom 2 matter og vant klasse 11 år på den ene, og skulle altså ha vunnet klassen 12 år på den andre. Stresset ble taklet på en suveren måte.

Vi som kjenner Camilla, så på ansiktet hennes at hun visste at hun hadde uteglemt en del teknikker, men hun holdt hodet kaldt og gjennomførte uten at dommerne merket noe.

Imponerende hodebruk av to så unge utøvere. I tillegg holder deres kataer svært høyt internasjonalt nivå.

I kata gutter 12 år hadde vi meldt på Carl Gustav, og han vant også denne klassen.

I kumite var det knyttet stor spenning til Camilla og Karl Andre Svendsens debut i kumite.

Unge utøveres kumitedebut har alltid vært noe spesielt for våre trenere.

Det viktigste er ikke å vinne, men å få en så god opplevelse som mulig.

Vi vil at utøverne skal gjennomføre på en slik måte at de gleder seg og knapt kan vente til neste stevne.

Camilla startet i jenter 8-10 år, og debuterte med seier 9-1. Blant annet med et 3 poengs spark til hodet.

Neste kamp vant hun 11-2 og finalen 7-0.

I begge de andre kampene scoret hun også sanbon til hodet. For en debut!

Karl Andre (innfelt, og i aksjon m. blå hansker. Arkiv)

Karl Andre tenkte kanskje han ikke skulle være noe dårligere i sin rekruttklasse, som var søndagens største klasse med 22 utøvere, da han vant første kamp 10-0 etter både å ha scoret sanbon på spark til hodet og på nedtagning med oppfølging.

Men det stoppet ikke der. Han vant neste kamp 7-0, kvartfinalen 9-0, semifinalen 9-3 og finalen 4-1. I alle kampene, bortsett fra finalen, hadde han nedtagninger med oppfølging som ga sanbon. I finalen ble det jobbet med taktikk.

Dermed hadde begge våre debutanter i kumite gjort en kjempeinnsats og vunnet hver sin klasse. Vi er imponerte!

Matilde var som vanlig et hode mindre enn sine motstandere, i og med at det var åpen klasse, men hun gikk som vanlig veldig bra. I finalen ble hun dessverre utsatt for 4 harde kontakter til ansiktet, noe som førte til at motstanderen ble disket.

Matilde var tøff, og stod distansen ut, selv om gråten tok henne når hun forlot matten.

Det tok i midlertidig ikke lang tid før smilet var på plass igjen.

Kjempeinnsats!

Carl Gustav gikk sitt andre stevne i kumiteklassen, og gikk etter hvert til finalen.

I finalen stod samme motstander som han tapte for i finalen i sitt første stevne i kumite.

Det ble et skikkelig jevnt og spennende oppgjør, hvor det så mørkt ut rett før slutt, men hvor Carl Gustav fikk den avgjørende scoringen og vant klassen.

Kjempegreier og dagens suverent best gutt uansett aldersklasser!

Edmond Sejdijai

Siste utøver ut fra oss var Edmond Sejdijai i kumite 12 år.

Edi gikk veldig fornuftig, og viste fine taktiske valg hele veien. Han vant første kampen 3-0, kvartfinalen 8-7, semifinalen 4-2, og var dermed klar for finale.

Her stod det en utøver som var nesten et hode høyere. Dette så bare ut til å tenne Edi, som rakt tok ledelsen 1-0. Så overrasket han motstanderen fullstendig med å sparke ham i hodet 2 ganger, før han satte inn 8-0 og avgjorde kampen før full tid.

Dette er det beste stevnet vi har sett Edi gjøre. Han viste hvor smart han kan være, og viste at han kan være teknisk veldig bra når han er fokusert.

Vi deltok med 24 utøvere og opptellingen viser 24 gull, 8 sølv og 6 bronse.

Styret kan ikke finne at vi, eller noen andre, har greid noe slikt tidligere, og er stolte og imponerte over resultatene.