Våre unge utøvere dominerte stevnet i Halden i helgen.

Vi vant 11 av de 16 klassene vi deltok i.

Stevnet var godt arrangert av den dyktige arrangørklubben, Halden karateklubb.

Den lokale ildsjelen Aslak A. Nilsen hadde som vanlig gjort et solid arbeid med et godt arrangement sammen med sine folk.

Våre utøvere viste mye fin karate, og det gror godt bak våre etablerte eliteutøvere.

Lørdag var det de under 13 år som konkurrerte, og det var mye å glede seg over.

I kata var Carl Gustav Myreng i klassen for 9 åringer suveren, og fikk lov til å prøve seg mot 10 åringene også. Han var likegodt best i denne klassen også, og viste kataene Seienchin, Bassai dai og Seipai. Han holdt svært høyt nivå, og er et usedvanlig talent. Det har vi visst lenge, men vi ville ikke sende ham ut i konkurranse før vi visste at han var skikkelig interessert og kunne hevde seg skikkelig.

Carl Gustav Myreng i kata Seienchin. Foto Aslak A. Nilsen

I kata for 12 åringer var Martin Ek nest best for gutter, mens Yvonne Murray var best i jenteklassen.

Yvonne var også best i kumiteklassen.

Nevnes må også Edmond Sejdijai, som var nest best i kumite gutter 11 år.

Selv om det ikke rangeres offisielt i minicup av hensyn til NIFs regler om barneidrett, så kjøres jo cupsystemet fullt ut, og slik vet vi hvem som var best i klassene.

Søndag var det klasser for de mellom 12 og 18 år.

Først var det rekruttklasser, som er for de som er ferske i konkurransesammenheng.

Her er aldersspennet 13-17 år.

Her fikk ikke våre jenter motstand i kataklassen, som ble vunnet av Julie Bjanes(15), med Gina Harrington(14) på sølv og Rahma Ute(14) på bronse.

Rahma Ute i kata Seienchin. Foto: Aslak A. Nilsen

Julie vant også kumite, og ble kåret til stevnets beste rekrutt jente.

På guttesiden vant Robin Murray(14) kata, mens han tok bronse i kumite.

Hege Haavaldsen(12) og Iselin K. Pedersen(12) skulle egentlig deltatt på lørdagen, men vi fant ut at det var bedre at de fikk matchet seg litt hardere i klassen 13-15 år på søndag.

Det fikk de, men var ikke snauere enn at Hege vant kata, med Iselin på bronse, mens Iselin slo Hege i finalen i kumite. Dette førte til at Hege fikk premien som beste jente i stevnet.

Geir V. Henriksen og Hege Haavaldsen (t.v) og Julie Bjaanes (t.h) som begge fikk tildelt beste utøverpris.  Foto: Anthony K. Bratli

Vi hadde også skjøvet Gitte H. Brunstad(15) opp i kumiteklassen for 16/17 år, for at hun skulle få tøffere matching. Klassen ble vunnet av Caroline A. Thomassen, som var stevnets suverent beste jente i kumite. Gitte tok bronse.

I lag jenter, deltok vi med Hege, Iselin, Gitte og Caroline.

Her var det Gitte og Caroline som gjorde jobben, og avgjorde før noen av de andre jentene slapp til. Dette førte til at laget tok gull.

Søndag var det offisiell rangering og vi ble beste klubb med 7 gull i de 8 klassene vi deltok i, foran Troll k.k. med 2 gull.

Caroline, Gitte, Iselin og Hege, vinnere av lagkamp Halden. Foto: Anthony K. Bratli

Styret gratulerer med den flotte innsatsen!